Humberto: Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid vertellen wat Parkinson met ze doet

Humberto: Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid vertellen wat Parkinson met ze doet

Net als 53.000 andere Nederlanders lijden Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid aan Parkinson. Samen lanceren ze deze week het prachtige en ontroerende nummer De muziek gaat altijd door en spraken daar donderdagavond over bij Humberto. Hoe gaat het met de twee? Rob: "Het gaat eigenlijk heel goed alleen...we hebben wel Parkinson. We zijn niet Parkinson. We hebben het toevallig, die kloteziekte. Maar voor de rest zijn we gewoon wie we zijn."

'Vervelendste is de tremor'
Daniël Smid geeft aan door de ziekte een compleet anders mens geworden: "Ik ben wel veranderd. Ik ben te snel oud geworden en loop een beetje krom. Het vervelendste van alles is die verrekte tremor." De zanger doelt op de bevende, onwillekeurige beweging die ontstaat wanneer spieren zich herhaaldelijk samentrekken en weer verslappen. De Nijs herkent het: "Ik heb eigenlijk precies hetzelfde, want daar kan je niks aan doen."

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Humberto van donderdag 24 juni. Je kunt ook de hele uitzending van Humberto van 24 juni terugkijken bij Gids.tv.

<em>Humberto</em>: Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid vertellen wat <em>Parkinson</em> met ze doet Net als 53.000 andere Nederlanders lijden Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid aan Parkinson. Samen lanceren ze deze week het prachtige en ontroerende nummer De muziek gaat altijd door en spraken daar donderdagavond over bij Humberto. Hoe gaat het met de twee? Rob: "Het gaat eigenlijk heel goed alleen...we hebben wel Parkinson. We zijn niet Parkinson. We hebben het toevallig, die kloteziekte. Maar voor de rest zijn we gewoon wie we zijn." 'Vervelendste is de tremor'Daniël Smid geeft aan door de ziekte een compleet anders mens geworden: "Ik ben wel veranderd. Ik ben te snel oud geworden en loop een beetje krom. Het vervelendste van alles is die verrekte tremor." De zanger doelt op de bevende, onwillekeurige beweging die ontstaat wanneer spieren zich herhaaldelijk samentrekken en weer verslappen. De Nijs herkent het: "Ik heb eigenlijk precies hetzelfde, want daar kan je niks aan doen." Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Humberto van donderdag 24 juni. Je kunt ook de hele uitzending van Humberto van 24 juni terugkijken bij Gids.tv.
TV :
Humberto: Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid vertellen wat Parkinson met ze doet


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Humberto: Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid vertellen wat Parkinson met ze doet of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV