Video: UEFA neemt regenboogvlaggen in beslag bij Oranjefans Nederland -Tsjechië

Video: UEFA neemt regenboogvlaggen in beslag bij Oranjefans Nederland -Tsjechië

De UEFA heeft zojuist laten weten dat regenboogvlaggen van Oranjefans in de fanzone en in het stadion van Boedapest verboden zijn. De Hongaarse premier Viktor Orbán introduceerde eerder deze maand een anti LHBTI-wet, naar alle waarschijnlijkheid heeft dat iets te maken met het abrupte besluit van de UEFA.

Vanavond om 18:00 uur begint de achtste finale Nederland - Tsjechië. Lees hier waar je Nederland - Tsjechië op tv kunt kijken.

Tekst gaat verder onder de video.

Video: <em>UEFA</em> neemt <em>regenboogvlaggen</em> in beslag bij Oranjefans <em>Nederland -Tsjechië</em> De UEFA heeft zojuist laten weten dat regenboogvlaggen van Oranjefans in de fanzone en in het stadion van Boedapest verboden zijn. De Hongaarse premier Viktor Orbán introduceerde eerder deze maand een anti LHBTI-wet, naar alle waarschijnlijkheid heeft dat iets te maken met het abrupte besluit van de UEFA. Vanavond om 18:00 uur begint de achtste finale Nederland - Tsjechië. Lees hier waar je Nederland - Tsjechië op tv kunt kijken. Tekst gaat verder onder de video. Reactie KNVBIn de fanzone en in het stadion gelden de regels van de UEFA, zegt Daan Schikkers van de KNVB. Dat betekent dat zij mogen bepalen wat wel en wat niet toegestaan is. De KNVB zelf is pro-regenboogvlag en steunt de OneLove-campage. De sfeer zal niet minder worden in Budapest, in bovenstaande video is te zien hoe duizenden Oranjefans feest aan het vieren zijn in de Hongaarse hoofdstad. Bekijk ook ZIEN: City Park Ice Rink in Boedapest kleurt oranje Bekijk deze video » ZIEN: Oranjefans zingen mee met 'Wij houden van oranje' Bekijk deze video » Mental Theo wordt emotioneel in oranje fanzone in Boedapest: "Tranen in mijn ogen" Bekijk deze video »
Voetbal :
Video: UEFA neemt regenboogvlaggen in beslag bij Oranjefans Nederland -Tsjechië

Reactie KNVB
In de fanzone en in het stadion gelden de regels van de UEFA, zegt Daan Schikkers van de KNVB. Dat betekent dat zij mogen bepalen wat wel en wat niet toegestaan is. De KNVB zelf is pro-regenboogvlag en steunt de OneLove-campage. De sfeer zal niet minder worden in Budapest, in bovenstaande video is te zien hoe duizenden Oranjefans feest aan het vieren zijn in de Hongaarse hoofdstad.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Video: UEFA neemt regenboogvlaggen in beslag bij Oranjefans Nederland -Tsjechië of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV