Zien: Burgemeester Halsema biedt namens Amsterdam excuses aan voor het slavernijverleden

Zien: Burgemeester Halsema biedt namens Amsterdam excuses aan voor het slavernijverleden

"Het is tijd voor het stadsbestuur om conclusies te trekken", zei burgemeester van Amsterdam Femke Halsema vanmiddag. Ze bood namens de stad excuses aan voor de rol van het stadsbestuur in het slavernijverleden.

Lees verder onder de video

Zien: Burgemeester Halsema biedt namens Amsterdam excuses aan voor het <em>slavernijverleden</em> "Het is tijd voor het stadsbestuur om conclusies te trekken", zei burgemeester van Amsterdam Femke Halsema vanmiddag. Ze bood namens de stad excuses aan voor de rol van het stadsbestuur in het slavernijverleden. Lees verder onder de video Nationale Herdenking SlavernijverledenVandaag, 1 juli, werd de afschaffing van de slavernij in Suriname (Keti Koti) en de voormalige Nederlandse Antillen herdacht tijdens de Nationale Herdenking Slavernijverleden, bij het monument in het Oosterpark in Amsterdam. Burgemeester Halsema sprak namens het college: "Het is tijd om het grote onrecht van de koloniale slavernij te metselen in de identiteit van onze stad, met een ruimhartige en onvoorwaardelijke erkenning. Omdat wij een overheid willen zijn van diegenen bij wie het verleden pijn doet en voor wie de doorwerking van dat verleden een last is." Na de excuses volgde een luid applaus. Bekijk de toespraak van Burgemeester Halsema hierboven. Je kunt ook de hele uitzending van de Nationale Herdenking Slavernijverleden terugkijken bij Gids.tv. Bekijk ook College tour: Femke Halsema over feit dat ze als 'elitair' wordt gezien Bekijk deze video » Terugkijken: Nationale Herdenking Slavernijverleden (NOS) Bekijk deze video »
Nieuws :
Zien: Burgemeester Halsema biedt namens Amsterdam excuses aan voor het slavernijverleden

Nationale Herdenking Slavernijverleden
Vandaag, 1 juli, werd de afschaffing van de slavernij in Suriname (Keti Koti) en de voormalige Nederlandse Antillen herdacht tijdens de Nationale Herdenking Slavernijverleden, bij het monument in het Oosterpark in Amsterdam. Burgemeester Halsema sprak namens het college: "Het is tijd om het grote onrecht van de koloniale slavernij te metselen in de identiteit van onze stad, met een ruimhartige en onvoorwaardelijke erkenning. Omdat wij een overheid willen zijn van diegenen bij wie het verleden pijn doet en voor wie de doorwerking van dat verleden een last is." Na de excuses volgde een luid applaus.

Bekijk de toespraak van Burgemeester Halsema hierboven. Je kunt ook de hele uitzending van de Nationale Herdenking Slavernijverleden terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV