Video: Dit moet je weten over de nieuwe sprintrace in de Formule 1

Video: Dit moet je weten over de nieuwe sprintrace in de Formule 1

Om de Formule 1 voor de neutrale kijker wat aantrekkelijker te maken, vinden er vanaf dit seizoen drie sprintraces plaats. De eerste sprintrace, ook wel sprintkwalificatie genoemd, is dit weekend bij de Grand Prix van Groot-Brittannië. De sprintrace wordt op zaterdag gereden en is bepalend voor de startvolgorde van de race op zondag.

Tekst gaat verder onder de video.

Video: Dit moet je <em>weten</em> over de nieuwe <em>sprintrace</em> in de Formule 1 Om de Formule 1 voor de neutrale kijker wat aantrekkelijker te maken, vinden er vanaf dit seizoen drie sprintraces plaats. De eerste sprintrace, ook wel sprintkwalificatie genoemd, is dit weekend bij de Grand Prix van Groot-Brittannië. De sprintrace wordt op zaterdag gereden en is bepalend voor de startvolgorde van de race op zondag. Tekst gaat verder onder de video. Zo werkt de sprintraceAlle coureurs rijden op zaterdag een race van honderd kilometer, zonder verplichte pitstops. De top drie wint punten (3, 2 en 1) voor het wereldkampioenschap. De uitslag van de sprintrace is de uiteindelijke startvolgorde van de race op zondag. Bekijk de volledige Formule 1-kalender van 2021. Bekijk de video van NU.nl hierboven. Bekijk ook Formule 1: Max Verstappen wint GP Oostenrijk, Hamilton wordt vierde Bekijk deze video »
Formule 1 :
Video: Dit moet je weten over de nieuwe sprintrace in de Formule 1

Zo werkt de sprintrace
Alle coureurs rijden op zaterdag een race van honderd kilometer, zonder verplichte pitstops. De top drie wint punten (3, 2 en 1) voor het wereldkampioenschap. De uitslag van de sprintrace is de uiteindelijke startvolgorde van de race op zondag. Bekijk de volledige Formule 1-kalender van 2021.

Bekijk de video van NU.nl hierboven.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Video: Dit moet je weten over de nieuwe sprintrace in de Formule 1 of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier