VPRO Zomergasten met Floris Alkemade gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Zomergasten met Floris Alkemade gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Zomergasten met Floris Alkemade gemist? Bekijk hier de hele uitzending Alle fragmenten uit deze uitzending Zomergasten gemist? Floris Alkemade over verandering: "We moeten het verbeelden" Bekijk deze video » Zomergasten gemist? Floris Alkemade over zijn jeugdzonden: "Bureau Halt had er bij geweest" Bekijk deze video » Floris Alkemade over verbouwing Binnenhof: "Kamerleden bang voor verandering" (Zomergasten) Bekijk deze video » Zomergasten met Floris Alkemade: bekijk de samenvatting Bekijk deze video » Vanavond start een nieuwe reeks van Zomergasten, het avondvullende interviewprogramma waarin Janine Abbring iemand ontvangt die zijn of haar favoriete tv-avond samenstelt, afgewisseld met gesprekken. Elke zondag om 20:15 uur op NPO 2. Floris AlkemadeIn de eerste aflevering is architect en Rijksbouwmeester Floris Alkemade te gast. Hij hoopt dat deze avond een soort verlangen naar de toekomst opwekt. Ruimtelijke vragenAlle grote vragen die we op ons afgevuurd krijgen, zijn voor een groot deel ruimtelijke vragen: klimaatverandering, de stijgende zeespiegel, de energietransitie, voedselproductie, woningbouw. VerwoestingHoe kunnen we ons leven zó inrichten dat we niet langer een spoor van verwoesting achterlaten? In essentie is het geen technische vraag, maar een culturele en maatschappelijke vraag die aan onze verbeeldingskracht gesteld wordt. Zomergasten met Jaap Goudsmit gemist? Bekijk de samenvatting Bekijk deze video » Zomergasten met Carola Schouten: bekijk de samenvatting Bekijk deze video » Zomergasten met Ilja Leonard Pfeijffer: bekijk de samenvatting Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Vanavond start een nieuwe reeks van Zomergasten, het avondvullende interviewprogramma waarin Janine Abbring iemand ontvangt die zijn of haar favoriete tv-avond samenstelt, afgewisseld met gesprekken. Elke zondag om 20:15 uur op NPO 2.

Floris Alkemade
In de eerste aflevering is architect en Rijksbouwmeester Floris Alkemade te gast. Hij hoopt dat deze avond een soort verlangen naar de toekomst opwekt.

Ruimtelijke vragen
Alle grote vragen die we op ons afgevuurd krijgen, zijn voor een groot deel ruimtelijke vragen: klimaatverandering, de stijgende zeespiegel, de energietransitie, voedselproductie, woningbouw.

Verwoesting
Hoe kunnen we ons leven zó inrichten dat we niet langer een spoor van verwoesting achterlaten? In essentie is het geen technische vraag, maar een culturele en maatschappelijke vraag die aan onze verbeeldingskracht gesteld wordt.

Bekijk hier alle video's en artikelen van VPRO Zomergasten

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op VPRO Zomergasten met Floris Alkemade gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier