Gemeente Well krijgt nooddijk gemaakt door militairen: "De sfeer is goed" (video)

Gemeente Well krijgt nooddijk gemaakt door militairen: "De sfeer is goed" (video)

Militairen zijn zondag 18 juli 2021 druk bezig geweest om een nooddijk aan te leggen in het Noord-Limburgse Well. Ze deden dit samen met vrijwilligers van Waterschap Zeeland en buurtbewoners die weigerden te vertrekken.

Instabiele dijk
De veiligheidsregio riep zaterdagavond op tot (vrijwillige) evacuatie, maar zo'n tachtig procent van de inwoners van Well besloot te blijven.
Op de plaats van de nooddijk ligt oorspronkelijk al een dijk, maar deze is zo doordrongen van het water dat de dijk instabiel is geworden. Hierdoor kunnen gaten ontstaan. Vrijwilligers van het waterschap en bewoners van Well probeerden de dijk zaterdag met zand te verstevigen, maar dit lukte niet goed genoeg. Daarom is de hulp van militairen ingeroepen.

Bekijk de beelden van Hart van Nederland hieronder.

Gemeente <em>Well</em> krijgt <em>nooddijk</em> gemaakt door militairen: &quot;De sfeer is goed&quot; (video) Militairen zijn zondag 18 juli 2021 druk bezig geweest om een nooddijk aan te leggen in het Noord-Limburgse Well. Ze deden dit samen met vrijwilligers van Waterschap Zeeland en buurtbewoners die weigerden te vertrekken. Instabiele dijkDe veiligheidsregio riep zaterdagavond op tot (vrijwillige) evacuatie, maar zo'n tachtig procent van de inwoners van Well besloot te blijven.Op de plaats van de nooddijk ligt oorspronkelijk al een dijk, maar deze is zo doordrongen van het water dat de dijk instabiel is geworden. Hierdoor kunnen gaten ontstaan. Vrijwilligers van het waterschap en bewoners van Well probeerden de dijk zaterdag met zand te verstevigen, maar dit lukte niet goed genoeg. Daarom is de hulp van militairen ingeroepen. Bekijk de beelden van Hart van Nederland hieronder. Bekijk ook Zwem niet in Limburgse beken en rivieren: "Levensgevaarlijk" (video) Bekijk deze video » Overspoelde Oude Kerk in Valkenburg: "Meer dan 12 uur onder water gestaan" (video) Bekijk deze video »
Nieuws :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier bij KIJK.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Gemeente Well krijgt nooddijk gemaakt door militairen: "De sfeer is goed" (video) of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV