Hollandse Zaken gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Hollandse Zaken gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Hollandse Zaken gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond in Hollandse Zaken: hoe de lucratieve handel in bouwgrond leidt tot torenhoge huizenprijzen. Die handel is, naast de lage hypotheekrente en de opmars van beleggers, een van de oorzaken van de huidige woningcrisis. NieuwbouwprojectIn de reportage wordt gekeken naar de Utrechtse Merwedekanaalzone, een nieuwbouwproject niet ver van de Jaarbeurs, het station en de Utrechtse binnenstad. Daar komt het dichtstbebouwde stukje Nederland. BetaalbaarDe belofte was dat er betaalbare woningen zouden komen. De eerste koopprijzen zijn nu bekend: van bijna 400 duizend euro voor een klein appartement tot boven een miljoen euro. Veelal niet betaalbaar voor jonge gezinnen met gemiddelde lonen. Wat ging hier mis? HandelHollandse Zaken ontdekte hoe projectontwikkelaars met de handel in grond een grote rol speelden in de prijsopdrijving en hoe het stadsbestuur daar niet tegen bestand was. MaatschappelijkOok in deze aflevering aandacht voor wooncoöperatie Overhoop, elders in de stad Utrecht. Daar staat niet het financieel rendement, maar de maatschappelijke betekenis voorop. Zien: Jaimie Vaes huurt appartement voor haar en zoontje op Ibiza Bekijk deze video » Hilarische video: Janice Blok maakt schoonmaaktactiek van Donny Roelvink belachelijk Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Vanavond in Hollandse Zaken: hoe de lucratieve handel in bouwgrond leidt tot torenhoge huizenprijzen. Die handel is, naast de lage hypotheekrente en de opmars van beleggers, een van de oorzaken van de huidige woningcrisis.

Nieuwbouwproject
In de reportage wordt gekeken naar de Utrechtse Merwedekanaalzone, een nieuwbouwproject niet ver van de Jaarbeurs, het station en de Utrechtse binnenstad. Daar komt het dichtstbebouwde stukje Nederland.

Betaalbaar
De belofte was dat er betaalbare woningen zouden komen. De eerste koopprijzen zijn nu bekend: van bijna 400 duizend euro voor een klein appartement tot boven een miljoen euro. Veelal niet betaalbaar voor jonge gezinnen met gemiddelde lonen. Wat ging hier mis?

Handel
Hollandse Zaken ontdekte hoe projectontwikkelaars met de handel in grond een grote rol speelden in de prijsopdrijving en hoe het stadsbestuur daar niet tegen bestand was.

Maatschappelijk
Ook in deze aflevering aandacht voor wooncoöperatie Overhoop, elders in de stad Utrecht. Daar staat niet het financieel rendement, maar de maatschappelijke betekenis voorop.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Hollandse Zaken

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV