Docu Ik deed aangifte tegen de minister van Onderwijs gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Ik deed aangifte tegen de minister van Onderwijs gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Ik deed aangifte tegen de minister van Onderwijs gemist? Bekijk hier de hele uitzending Hoe is het om gay te zijn op een (orthodox) religieuze school? Yora Rienstra spreekt met zelfspot en nieuwsgierigheid jongeren, hun ouders, scholen, en instanties die zich inzetten voor LHBTQIA+-ers. VerklaringProgrammamaker Yora Rienstra besloot aangifte te doen tegen minister Arie Slob van Onderwijs, nadat hij zei: "Homoseksualiteit afkeuren mag, zolang scholen zorgen voor een veilig leerklimaat." Slob doelde op reformatorische scholen die het recht zouden hebben om ouders van kinderen een verklaring te laten ondertekenen waarin ze homoseksualiteit afwijzen op basis van het geloof. HopeloosIn deze documentaire laat Yora zien hoe het is om LHBTQIA+-er te zijn op een (orthodox) religieuze school. Wie zijn de jongeren voor wie de situatie soms zo hopeloos voelt dat bij hen depressies en zelfmoorden vaker voorkomen dan bij andere jongeren? Wat is ieders worsteling met dit thema? WerkWelke voorlichting wordt gegeven en waar is nog werk aan de winkel? Want ook binnen de (orthodox) religieuze scholen is beweging te zien. Op1 gemist? Priester Pierre Valkering uit pastorie gezet vanwege homoseksualiteit Bekijk deze video » Beau over homohuwelijk: is Nederland toleranter of conservatiever geworden? Bekijk deze video » Dominee Alexander Noordijk bij Op1: "Homogenezing is geestelijke verkrachting" Bekijk deze video » André van Duin over homoseksualiteit: ''Ik ben er niet trots op'' Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Hoe is het om gay te zijn op een (orthodox) religieuze school? Yora Rienstra spreekt met zelfspot en nieuwsgierigheid jongeren, hun ouders, scholen, en instanties die zich inzetten voor LHBTQIA+-ers.

Verklaring
Programmamaker Yora Rienstra besloot aangifte te doen tegen minister Arie Slob van Onderwijs, nadat hij zei: "Homoseksualiteit afkeuren mag, zolang scholen zorgen voor een veilig leerklimaat." Slob doelde op reformatorische scholen die het recht zouden hebben om ouders van kinderen een verklaring te laten ondertekenen waarin ze homoseksualiteit afwijzen op basis van het geloof.

Hopeloos
In deze documentaire laat Yora zien hoe het is om LHBTQIA+-er te zijn op een (orthodox) religieuze school. Wie zijn de jongeren voor wie de situatie soms zo hopeloos voelt dat bij hen depressies en zelfmoorden vaker voorkomen dan bij andere jongeren? Wat is ieders worsteling met dit thema?

Werk
Welke voorlichting wordt gegeven en waar is nog werk aan de winkel? Want ook binnen de (orthodox) religieuze scholen is beweging te zien.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docu Ik deed aangifte tegen de minister van Onderwijs gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier