De eeuw van mijn moeder gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De eeuw van mijn moeder gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De eeuw van mijn moeder gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de theatervoorstelling 'De eeuw van mijn moeder' vertelt regisseur en artistiek leider van Het Nationale Theater Eric de Vroedt een persoonlijk en episch verhaal. Het monumentale theaterstuk, dat in totaal 3,5 uur duurt, is de komende drie vrijdagen rond 22:10 uur te zien op NPO 2. OmwentelingenVia het verhaal van één vrouw en haar familie wordt je als kijker meegenomen in de grote historische omwentelingen na de Tweede Wereldoorlog. Koloniale samenlevingIn De eeuw van mijn moeder draait het om het leven van Winnie de Willigen. Haar leven wordt getekend door de koloniale samenleving van Nederlands-Indië, waarin ze werd geboren, en haar migratie naar Nederland. Niet-IndischAls reactie op het koloniale systeem streeft Winnie ernaar om 'niet-Indisch' te zijn. Terwijl haar zoon Ramses het verleden van zijn familie juist wil ontdekken, uitpluizen en onderzoeken. KunstenaarWanneer blijkt dat zijn moeder niet lang meer te leven heeft probeert Ramses, een toonaangevende kunstenaar, haar leven te grijpen in een imposante kunstinstallatie. Richard Groenendijk in EenVandaag: "Er is meer dan theatertours doen" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In de theatervoorstelling 'De eeuw van mijn moeder' vertelt regisseur en artistiek leider van Het Nationale Theater Eric de Vroedt een persoonlijk en episch verhaal. Het monumentale theaterstuk, dat in totaal 3,5 uur duurt, is de komende drie vrijdagen rond 22:10 uur te zien op NPO 2.

Omwentelingen
Via het verhaal van één vrouw en haar familie wordt je als kijker meegenomen in de grote historische omwentelingen na de Tweede Wereldoorlog.

Koloniale samenleving
In De eeuw van mijn moeder draait het om het leven van Winnie de Willigen. Haar leven wordt getekend door de koloniale samenleving van Nederlands-Indië, waarin ze werd geboren, en haar migratie naar Nederland.

Niet-Indisch
Als reactie op het koloniale systeem streeft Winnie ernaar om 'niet-Indisch' te zijn. Terwijl haar zoon Ramses het verleden van zijn familie juist wil ontdekken, uitpluizen en onderzoeken.

Kunstenaar
Wanneer blijkt dat zijn moeder niet lang meer te leven heeft probeert Ramses, een toonaangevende kunstenaar, haar leven te grijpen in een imposante kunstinstallatie.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op De eeuw van mijn moeder gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier