Firma Erfgoed gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Firma Erfgoed gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Firma Erfgoed gemist? Bekijk hier de hele uitzending In het nieuwe programma Firma Erfgoed kijkt de EO naar cultureel en religieus erfgoed in de Lage Landen. Vier zaterdagen rond 19:15 uur op NPO 2. VerhalenOp allerlei onverwachte plekken vind je monumentale bouwwerken, kunst, beelden en objecten. Vaak met een religieuze betekenis. Wat zijn de verhalen hierachter? En wat vertellen ze over onze geschiedenis, cultuur en over wie we zijn? Presentator Aldith Hunkar reist door de Lage Landen en werpt nieuw licht op cultureel verleden en heden. VredespaleisIn de eerste aflevering bezoekt ze Den Haag: de stad van het Vredespaleis - een symbool van vrede en recht. Door de eeuwen heen was de stad al een toevluchtsoord. Portugese Joden, Walen en Hugenoten vonden er bescherming. ToevluchtsoordenZo ook de bekende Haagse Hugenoot Daniël Marot, architect en decorateur, die door de hele stad zijn sporen heeft nagelaten. Aldith gaat op zoek naar de verhalen achter deze Haagse toevluchtsoorden – van Bethelkapel tot Soefi Tempel. Europe Shine A Light: Ilse de Lange en Michael Schulte zingen 'Ein Bisschen Frienden' Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In het nieuwe programma Firma Erfgoed kijkt de EO naar cultureel en religieus erfgoed in de Lage Landen. Vier zaterdagen rond 19:15 uur op NPO 2.

Verhalen
Op allerlei onverwachte plekken vind je monumentale bouwwerken, kunst, beelden en objecten. Vaak met een religieuze betekenis. Wat zijn de verhalen hierachter? En wat vertellen ze over onze geschiedenis, cultuur en over wie we zijn? Presentator Aldith Hunkar reist door de Lage Landen en werpt nieuw licht op cultureel verleden en heden.

Vredespaleis
In de eerste aflevering bezoekt ze Den Haag: de stad van het Vredespaleis - een symbool van vrede en recht. Door de eeuwen heen was de stad al een toevluchtsoord. Portugese Joden, Walen en Hugenoten vonden er bescherming.

Toevluchtsoorden
Zo ook de bekende Haagse Hugenoot Daniël Marot, architect en decorateur, die door de hele stad zijn sporen heeft nagelaten. Aldith gaat op zoek naar de verhalen achter deze Haagse toevluchtsoorden – van Bethelkapel tot Soefi Tempel.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Firma Erfgoed gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV