VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het informatieve programma Tegenlicht is vanaf vanavond weer terug op NPO 2. Met de komende zondagen rond 22:10 uur onder andere aandacht voor natuurherstel en maakbare vruchtbaarheid. DatastromenDeze week gaat Tegenlicht over een veranderde dynamiek op de aandelenbeurs als gevolg van de eindeloze datastromen die we met zijn allen genereren. Wie heeft daarvan het meeste profijt? TerabytesDe aandelenbeurs hoort een gelijk speelveld te zijn: iedereen heeft dezelfde informatie. Maar ongemerkt hebben terabytes aan data hun intrede gedaan op de aandelenbeurs. OmzetSlimme bedrijven duiken in de berg data die over ons wordt verzameld, om zo eerder dan de rest van de markt te kunnen zien wat de omzet van Apple is, of het aantal abonnees van Netflix. Tegenlicht duikt in de wereld van ‘alternative data’, om te kijken wie er wint op de beurs, en wie niet. Tegenlicht gemist? Thomas Piketty: ''Nederland is veel ongelijker dan we denken'' Bekijk deze video » Tegenlicht over retourpakketten gemist? Hele aflevering terugkijken Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Het informatieve programma Tegenlicht is vanaf vanavond weer terug op NPO 2. Met de komende zondagen rond 22:10 uur onder andere aandacht voor natuurherstel en maakbare vruchtbaarheid.

Datastromen
Deze week gaat Tegenlicht over een veranderde dynamiek op de aandelenbeurs als gevolg van de eindeloze datastromen die we met zijn allen genereren. Wie heeft daarvan het meeste profijt?

Terabytes
De aandelenbeurs hoort een gelijk speelveld te zijn: iedereen heeft dezelfde informatie. Maar ongemerkt hebben terabytes aan data hun intrede gedaan op de aandelenbeurs.

Omzet
Slimme bedrijven duiken in de berg data die over ons wordt verzameld, om zo eerder dan de rest van de markt te kunnen zien wat de omzet van Apple is, of het aantal abonnees van Netflix. Tegenlicht duikt in de wereld van ‘alternative data’, om te kijken wie er wint op de beurs, en wie niet.

Bekijk hier alle video's en artikelen van VPRO Tegenlicht

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier