Close Up: Hepworth a life in sculpture gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Close Up: Hepworth a life in sculpture gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Close Up: Hepworth a life in sculpture gemist? Bekijk hier de hele uitzending Barbara Hepworth's sculpturen vallen op door hun prachtige organische vormen. De Britse kunstenares (1903-1975) was een van de eerste vrouwelijke kunstenaars die internationale roem verwierf en alleen al in Nederland zijn vijftien van haar werken te zien. OntdekkingDe documentaire is een intiem portret van het leven en werk van de beeldhouwer. We volgen haar vanaf de ontdekking van sculpturale vormen op het platteland tot de meesterwerken die ze produceerde in haar thuisstudio in het zuidwesten van Engeland. RivaliteitDaarnaast onthult de documentaire de rivaliteit met beeldhouwer Henry Moore. Ze studeerden gelijktijdig aan de Leeds school of Art en beiden vervolgden hun studie beeldhouwen aan de Royal College of Art in Londen. Undercover in Nederland: Alberto Stegeman confronteert kunst-taxateurs Bekijk deze video » Najaarspresentatie NPO: verdwijnen Tussen Kunst en Kitsch & Opsporing Verzocht? Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Barbara Hepworth's sculpturen vallen op door hun prachtige organische vormen. De Britse kunstenares (1903-1975) was een van de eerste vrouwelijke kunstenaars die internationale roem verwierf en alleen al in Nederland zijn vijftien van haar werken te zien.

Ontdekking
De documentaire is een intiem portret van het leven en werk van de beeldhouwer. We volgen haar vanaf de ontdekking van sculpturale vormen op het platteland tot de meesterwerken die ze produceerde in haar thuisstudio in het zuidwesten van Engeland.

Rivaliteit
Daarnaast onthult de documentaire de rivaliteit met beeldhouwer Henry Moore. Ze studeerden gelijktijdig aan de Leeds school of Art en beiden vervolgden hun studie beeldhouwen aan de Royal College of Art in Londen.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Close Up: Hepworth a life in sculpture of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier