Zembla over Tinder-slachtoffers gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over Tinder-slachtoffers gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over Tinder-slachtoffers gemist? Bekijk hier de hele uitzending Zembla laat deze week zien zien hoe eenvoudig het voor daders van seksueel geweld is om met de Tinderapp potentiële slachtoffers te vinden. PatroonDe uitzending toont een verontrustend patroon van aanranding en verkrachting, mogelijk gemaakt door de datingapp. Slachtoffers getuigen over hun schrijnende ervaringen met Tinderdates. AnonimiteitZe laten zien hoe makkelijk de daders daarna in de anonimiteit kunnen verdwijnen door hun slachtoffers na het misbruik meteen te 'ontmatchen' of te blokkeren, zodat alle digitale sporen verdwijnen. WinstgevendTinder was tijdens corona populairder dan ooit. Wereldwijd is de app meer dan 100 miljoen keer gedownload. Het is een van de meest winstgevende apps ter wereld. Maar wat doet Tinder om z'n gebruikers te beschermen en om daders op te sporen? Lang Leve de Liefde: Leroy schept op over 1000-Tinder Matches maar maakt geen indruk (video) Bekijk deze video » Zien: Temptation's Kayli vertelt in Love Therapy over Tinderdate die compleet fout ging Bekijk deze video » Martien Meiland geen fan van Tinder: "Mij niet bellen" (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Zembla laat deze week zien zien hoe eenvoudig het voor daders van seksueel geweld is om met de Tinderapp potentiële slachtoffers te vinden.

Patroon
De uitzending toont een verontrustend patroon van aanranding en verkrachting, mogelijk gemaakt door de datingapp. Slachtoffers getuigen over hun schrijnende ervaringen met Tinderdates.

Anonimiteit
Ze laten zien hoe makkelijk de daders daarna in de anonimiteit kunnen verdwijnen door hun slachtoffers na het misbruik meteen te 'ontmatchen' of te blokkeren, zodat alle digitale sporen verdwijnen.

Winstgevend
Tinder was tijdens corona populairder dan ooit. Wereldwijd is de app meer dan 100 miljoen keer gedownload. Het is een van de meest winstgevende apps ter wereld. Maar wat doet Tinder om z'n gebruikers te beschermen en om daders op te sporen?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zembla over Tinder-slachtoffers gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier