Prinsjesdag 2021 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Prinsjesdag 2021 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Prinsjesdag 2021 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vandaag is de traditionele opening van het parlementaire jaar. Met een demissionair kabinet, een Troonrede in de Grote Kerk in Den Haag in plaats van de Ridderzaal en geen rijtoer van de koning. TroonredeCentraal in deze Prinsjesdag-uitzending staat de ceremonie in de Grote Kerk, waar koning Willem-Alexander in aanwezigheid van het kabinet en de voltallige Staten-Generaal de Troonrede uitspreekt. BiografieBuiten de kerk praat Astrid Kersseboom met Koninklijk Huis-verslaggever Albert Bos en met Marcia Luyten, journalist en auteur van de biografie 'Máxima Zorreguieta: Moederland'. KoffertjeDaarna presenteert minister Hoekstra van Financiën in het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer traditioneel het koffertje met de Miljoenennota. Daar ontvangt Rob Trip praat politici en andere gasten; Arjan Noorlander verzorgt de politieke duiding. Prinsjesdag 2021: "Opnieuw geen balkonscène en rijtoer met de Glazen Koets" Bekijk deze video » Video: Dit is wat het Nederlandse koningshuis ons jaarlijks oplevert Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Vandaag is de traditionele opening van het parlementaire jaar. Met een demissionair kabinet, een Troonrede in de Grote Kerk in Den Haag in plaats van de Ridderzaal en geen rijtoer van de koning.

Troonrede
Centraal in deze Prinsjesdag-uitzending staat de ceremonie in de Grote Kerk, waar koning Willem-Alexander in aanwezigheid van het kabinet en de voltallige Staten-Generaal de Troonrede uitspreekt.

Biografie
Buiten de kerk praat Astrid Kersseboom met Koninklijk Huis-verslaggever Albert Bos en met Marcia Luyten, journalist en auteur van de biografie 'Máxima Zorreguieta: Moederland'.

Koffertje
Daarna presenteert minister Hoekstra van Financiën in het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer traditioneel het koffertje met de Miljoenennota. Daar ontvangt Rob Trip praat politici en andere gasten; Arjan Noorlander verzorgt de politieke duiding.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prinsjesdag 2021 gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV