Shownieuws: kan prinses Amalia met een vrouw trouwen?

Shownieuws: kan prinses Amalia met een vrouw trouwen?

Politicus Peter Rehwinkel schreef een boek over prinses Amalia waarin hij onder andere ingaat op wat er staatsrechtelijk zou gebeuren wanneer de troonopvolgster op vrouwen zou vallen. Daarbij kwam hij tot een opvallend gegeven: "Als ze dan ook een huwelijk zou aangaan komen haar rechten op de troon te vervallen."

Tijd voor herziening?
Zo staat het blijkbaar in de wet en dat heeft alles te maken met de erfopvolging. Maar is dit standpunt nog wel van deze tijd? "Dat moest misschien maar eens worden herzien", aldus Rehwinkel. Bekijk de video van Shownieuws hieronder.

<em>Shownieuws</em>: kan prinses Amalia met een vrouw trouwen? Politicus Peter Rehwinkel schreef een boek over prinses Amalia waarin hij onder andere ingaat op wat er staatsrechtelijk zou gebeuren wanneer de troonopvolgster op vrouwen zou vallen. Daarbij kwam hij tot een opvallend gegeven: "Als ze dan ook een huwelijk zou aangaan komen haar rechten op de troon te vervallen." Tijd voor herziening?Zo staat het blijkbaar in de wet en dat heeft alles te maken met de erfopvolging. Maar is dit standpunt nog wel van deze tijd? "Dat moest misschien maar eens worden herzien", aldus Rehwinkel. Bekijk de video van Shownieuws hieronder. Bekijk ook Daphne Bunskoek heeft medelijden met prinses Amalia: "Iedereen kijkt mee" (video) Bekijk deze video » Marc van der Linden over Amalia als koningin: ''Ik denk dat ze conservatiever is dan haar vader'' Bekijk deze video »
TV :
Shownieuws: kan prinses Amalia met een vrouw trouwen?


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Shownieuws: kan prinses Amalia met een vrouw trouwen? of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV