Docu Lucian Freud + Lucian Freud - Zelfportret gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Lucian Freud + Lucian Freud - Zelfportret gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Lucian Freud + Lucian Freud - Zelfportret gemist? Bekijk hier de hele uitzending Documentaire over kunstschilder Lucian Freud. Opvallend aan het werk van de Britse kunstenaar is de nietsontziende blik waarmee hij mensen bekijkt en vastlegt op het doek. ZelfportrettenLucian Freud (1922-2011) onderwierp zijn omgeving, maar ook zichzelf aan een kritische blik. Dat blijkt meteen uit een expositie van vijftig zelfportretten van Freud in de Royal Academy of Art in Londen (2019/2020). WoordAan de hand van deze portretten en van clips uit een documentaire uit 2010 - waarin Freud zelf uitgebreid aan het woord komt - leren we een van Engelands beroemdste kunstenaars beter kennen. Najaarspresentatie NPO: verdwijnen Tussen Kunst en Kitsch & Opsporing Verzocht? Bekijk deze video » Maike Meijer in Khalid & Sophie over de kunst van Caroline Walker: "Watertanden" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Documentaire over kunstschilder Lucian Freud. Opvallend aan het werk van de Britse kunstenaar is de nietsontziende blik waarmee hij mensen bekijkt en vastlegt op het doek.

Zelfportretten
Lucian Freud (1922-2011) onderwierp zijn omgeving, maar ook zichzelf aan een kritische blik. Dat blijkt meteen uit een expositie van vijftig zelfportretten van Freud in de Royal Academy of Art in Londen (2019/2020).

Woord
Aan de hand van deze portretten en van clips uit een documentaire uit 2010 - waarin Freud zelf uitgebreid aan het woord komt - leren we een van Engelands beroemdste kunstenaars beter kennen.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docu Lucian Freud + Lucian Freud - Zelfportret gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV