Docu Gij zult niet doden - Treinkaping De Punt gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Gij zult niet doden - Treinkaping De Punt gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Gij zult niet doden - Treinkaping De Punt gemist? Bekijk hier de hele uitzending Nabestaanden van de Molukse kapers die omkwamen bij de bevrijding van de trein in 1977 klagen de Nederlandse Staat aan voor het executeren van ongewapende gijzelnemers. Wat gebeurde er tijdens de gewelddadige bevrijdingsactie? AdvocateVijf jaar lang volgde regisseur Koert Davidse advocate Liesbeth Zegveld. Zij stond de nabestaanden van de Molukse treinkapers bij in een zaak tegen de Nederlandse Staat. ToevalKoert Davidse vertelt tegen 2Doc: "De kaping zelf was een historisch moment en vertelt veel over hoe wij omgaan met Molukkers. Jarenlang gebeurt er niets rond deze zaak en blijft het stil. Door toeval kwam er een document boven water en toen ging de zaak rollen." Bewijsmateriaal"Ook al heeft Liesbeth de zaak verloren, het feit dat de zaak er is geweest en dat er nieuw bewijsmateriaal boven water is gekomen, dat vind ik heel belangwekkend", aldus de regisseur van de documentaire. Ali B over nieuwe docu Ali Bouali: "Recent nog gokverslaafd, nu vegan" Bekijk deze video » Britney vs Spears: documentaire over conservatorschap binnenkort te zien Bekijk deze video » Marc van der Linden heeft genoten van docu prins Philip: "Heerlijk inkijkje bij Britse Royals" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Nabestaanden van de Molukse kapers die omkwamen bij de bevrijding van de trein in 1977 klagen de Nederlandse Staat aan voor het executeren van ongewapende gijzelnemers. Wat gebeurde er tijdens de gewelddadige bevrijdingsactie?

Advocate
Vijf jaar lang volgde regisseur Koert Davidse advocate Liesbeth Zegveld. Zij stond de nabestaanden van de Molukse treinkapers bij in een zaak tegen de Nederlandse Staat.

Toeval
Koert Davidse vertelt tegen 2Doc: "De kaping zelf was een historisch moment en vertelt veel over hoe wij omgaan met Molukkers. Jarenlang gebeurt er niets rond deze zaak en blijft het stil. Door toeval kwam er een document boven water en toen ging de zaak rollen."

Bewijsmateriaal
"Ook al heeft Liesbeth de zaak verloren, het feit dat de zaak er is geweest en dat er nieuw bewijsmateriaal boven water is gekomen, dat vind ik heel belangwekkend", aldus de regisseur van de documentaire.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Docu Gij zult niet doden - Treinkaping De Punt gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV