Special 70 jaar TV: Breaking news gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Special 70 jaar TV: Breaking news gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Special 70 jaar TV: Breaking news gemist? Bekijk hier de hele uitzending In een reeks speciale uitzendingen over 70 jaar tv deze wordt vanavond teruggeblikt op de ontwikkeling van breaking news. Zaterdag 2 oktober is om 17:20 uur een terugblik op sport op tv en maandag 4 oktober om 21:30 uur gaat het over live-tv, beide op NPO 1. MeekijkenInmiddels zijn we eraan gewend dat we kunnen meekijken met groot nieuws. Terwijl het gebeurt en – dankzij de smartphone – waar we ook zijn. Dat was in de begintijd van televisie wel anders. HoeIn deze uitzending wordt de ontwikkeling van breaking news geschetst, van watersnood (1953) tot watersnood (2021). Presentatoren, verslaggevers en cameramensen die de plotselinge grote nieuwsgebeurtenissen bij de mensen thuis brachten vertellen hoe dat in z’n werk ging. RampDe impact van die ontwikkeling wordt geschetst aan de hand van verhalen van de makers en beelden van historische gebeurtenissen als de treinkaping in De Punt (1977), de val van de Muur (1989), de Bijlmerramp (1992) en de Vuurwerkramp (2000). Zien: koning Willem-Alexander en koningin Máxima steunen inwoners Limburg Bekijk deze video » Video: koeien gedwongen te zwemmen, door watersnood Limburg Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In een reeks speciale uitzendingen over 70 jaar tv deze wordt vanavond teruggeblikt op de ontwikkeling van breaking news. Zaterdag 2 oktober is om 17:20 uur een terugblik op sport op tv en maandag 4 oktober om 21:30 uur gaat het over live-tv, beide op NPO 1.

Meekijken
Inmiddels zijn we eraan gewend dat we kunnen meekijken met groot nieuws. Terwijl het gebeurt en – dankzij de smartphone – waar we ook zijn. Dat was in de begintijd van televisie wel anders.

Hoe
In deze uitzending wordt de ontwikkeling van breaking news geschetst, van watersnood (1953) tot watersnood (2021). Presentatoren, verslaggevers en cameramensen die de plotselinge grote nieuwsgebeurtenissen bij de mensen thuis brachten vertellen hoe dat in z’n werk ging.

Ramp
De impact van die ontwikkeling wordt geschetst aan de hand van verhalen van de makers en beelden van historische gebeurtenissen als de treinkaping in De Punt (1977), de val van de Muur (1989), de Bijlmerramp (1992) en de Vuurwerkramp (2000).


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Special 70 jaar TV: Breaking news gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV