Docu Hemel, hel & regenboog gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Hemel, hel & regenboog gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Hemel, hel & regenboog gemist? Bekijk hier de hele uitzending Deze documentaire volgt John Lapré (35) op zijn missie om homoseksualiteit bespreekbaar te maken en de refo- en evangelische wereld van binnenuit te emanciperen. NashvilleIn veel protestantse kerken is homoseksualiteit geaccepteerd. Dat geldt nog niet voor de orthodox-protestantse wereld, waar de Nashvilleverklaring uit 2019 op veel instemming kon rekenen. SchuurtToch borrelt en schuurt het nu ook in de reformatorische en evangelische gemeenschappen, zowel in kerken als op reformatorische scholen. Homo en ex-refo John Lapré heeft een missie om deze wereld van binnenuit te veranderen. BijdrageHij woont samen met zijn partner Lionel in Den Helder. Daar werkt hij als marineofficier, hij is jurist en secretaris van de Commandant Zeestrijdkrachten. ’s Avonds en in het weekend gaat hij op missie en levert hij zijn bijdrage om de reformatorische en evangelische gemeenschappen in Nederland inclusiever en veiliger te maken voor lhbti'ers. Zien: Pride Boedapest bezocht door duizenden mensen Bekijk deze video » Zien: Geert Wilders wil 'gekkigheid LHBTI' niet leren aan kinderen op school Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Deze documentaire volgt John Lapré (35) op zijn missie om homoseksualiteit bespreekbaar te maken en de refo- en evangelische wereld van binnenuit te emanciperen.

Nashville
In veel protestantse kerken is homoseksualiteit geaccepteerd. Dat geldt nog niet voor de orthodox-protestantse wereld, waar de Nashvilleverklaring uit 2019 op veel instemming kon rekenen.

Schuurt
Toch borrelt en schuurt het nu ook in de reformatorische en evangelische gemeenschappen, zowel in kerken als op reformatorische scholen. Homo en ex-refo John Lapré heeft een missie om deze wereld van binnenuit te veranderen.

Bijdrage
Hij woont samen met zijn partner Lionel in Den Helder. Daar werkt hij als marineofficier, hij is jurist en secretaris van de Commandant Zeestrijdkrachten. ’s Avonds en in het weekend gaat hij op missie en levert hij zijn bijdrage om de reformatorische en evangelische gemeenschappen in Nederland inclusiever en veiliger te maken voor lhbti'ers.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu Hemel, hel & regenboog gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV