Op1 gemist? Gerald Roethof heeft geen begrip voor hoge strafeis moord Derk Wiersum

Op1 gemist? Gerald Roethof heeft geen begrip voor hoge strafeis moord Derk Wiersum

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 11 oktober. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

De rechtbank van Amsterdam heeft de twee verdachten die vandaag terecht stonden voor de moord op advocaat Derk Wiersum beide veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf. Sinds de invoering van het Wetboek van Strafrecht staat op doodslag maximaal 15 jaar gevangenisstraf, maar omdat Wiersum een dienaar van de rechtsstaat was, is deze veroordeling zwaarder bestraft. Advocaat van de verdachte Gerald Roethof is het daar niet mee eens.

Tekst gaat verder onder de video.

<em>Op1</em> gemist? <em>Gerald Roethof</em> heeft geen begrip voor hoge strafeis moord <em>Derk Wiersum</em> Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 11 oktober. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. De rechtbank van Amsterdam heeft de twee verdachten die vandaag terecht stonden voor de moord op advocaat Derk Wiersum beide veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf. Sinds de invoering van het Wetboek van Strafrecht staat op doodslag maximaal 15 jaar gevangenisstraf, maar omdat Wiersum een dienaar van de rechtsstaat was, is deze veroordeling zwaarder bestraft. Advocaat van de verdachte Gerald Roethof is het daar niet mee eens. Tekst gaat verder onder de video. Gerald Roethof reageertGerald Roethof vertelt bij Op1 dat hij het niet eens was met de uitspraak van de rechter. Volgens Roethof heeft de rechtbank niet op gelijkmatigheid beoordeeld: "Is het leven van de een meer waard dan de ander?" De advocaat sluit ook niet uit dat hij en zijn cliënten niet in hoger beroep gaan. Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Op1 gemist? Gerald Roethof heeft geen begrip voor hoge strafeis moord Derk Wiersum

Gerald Roethof reageert
Gerald Roethof vertelt bij Op1 dat hij het niet eens was met de uitspraak van de rechter. Volgens Roethof heeft de rechtbank niet op gelijkmatigheid beoordeeld: "Is het leven van de een meer waard dan de ander?" De advocaat sluit ook niet uit dat hij en zijn cliënten niet in hoger beroep gaan.

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Op1 gemist? Gerald Roethof heeft geen begrip voor hoge strafeis moord Derk Wiersum of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV