Sylvana Simons: “Alle witte mannen in Tweede Kamer moeten vervangen worden”

Sylvana Simons: “Alle witte mannen in Tweede Kamer moeten vervangen worden”

Partijleider Sylvana Simons van BIJ1 heeft een opmerkelijk verzoek gedaan. Ze wil namelijk alle witte mannen in de Tweede Kamer laten vervangen. Toch vreemd voor een partij waarbij het eerste kernpunt 'antiracisme' is.

<em>Sylvana Simons</em>: “Alle witte mannen in Tweede Kamer moeten vervangen worden” Partijleider Sylvana Simons van BIJ1 heeft een opmerkelijk verzoek gedaan. Ze wil namelijk alle witte mannen in de Tweede Kamer laten vervangen. Toch vreemd voor een partij waarbij het eerste kernpunt 'antiracisme' is. "Alles gaat mis onder witte mannen"Simons vraagt: "Het is mijn persoonlijke ervaring onder andere in de politiek dat veel van wat er misgaat, misgaat onder leiding van witte mannen. Nou was mijn vraag: hoe vreemd zou het zijn als ik zou voorstellen, per motie wellicht, om alle witte mannen op basis van de geleefde ervaringen hier in de Kamer, maar ook in het land, te vervangen door mensen waar we die ervaring niet mee hebben?" Een opmerkelijk verzoek, waar nog veel over gesproken gaat worden. Bekijk ook Dit zijn de hoedjes van Prinsjesdag: Sylvana Simons trekt bekijks met kleurrijke outfit Bekijk deze video » Op1 gemist? Joost Eerdmans gepasseerd door Sophie Hermans? Bekijk deze video »
Politiek :
Sylvana Simons: “Alle witte mannen in Tweede Kamer moeten vervangen worden”

"Alles gaat mis onder witte mannen"
Simons vraagt: "Het is mijn persoonlijke ervaring onder andere in de politiek dat veel van wat er misgaat, misgaat onder leiding van witte mannen. Nou was mijn vraag: hoe vreemd zou het zijn als ik zou voorstellen, per motie wellicht, om alle witte mannen op basis van de geleefde ervaringen hier in de Kamer, maar ook in het land, te vervangen door mensen waar we die ervaring niet mee hebben?" Een opmerkelijk verzoek, waar nog veel over gesproken gaat worden.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV