Jinek: Youp van 't Hek & Peter Plasman willen Sywert van Lienden voor het gerecht slepen

Jinek: Youp van 't Hek & Peter Plasman willen Sywert van Lienden voor het gerecht slepen

Peter Plasman en Youp van 't Hek hebben de handen ineengeslagen in hun jacht op de miljoenen van de gevallen opiniemaker Sywert van Lienden, die hij en zijn twee zakelijke partners verdienden met de verkoop van mondkapjes aan de overheid. "We hebben maar één doel, en dat is dat het geld terugkomt in de staatskas. En als dat moet via een strafzaak, dan moet dat maar", aldus Plasman.

"Het gaat niet om een tonnetje"
De twee hebben daarvoor wel de aangifte nodig van een van de vrijwilligers, die Van Lienden destijds bijstonden. Op die manier kan de gang naar de rechter gemaakt worden. Waar Plasman aanwezig was in de studio van Jinek, liet Van 't Hek van zich horen in een video: "Als iets niet klopt en iets niet deugt dan moet je daar wat van zeggen. Dit gaat niet om een tonnetje, maar om 28 miljoen euro. Te verdelen onder drie jongens, die dat zeer bewust hebben gedaan. Die dat gedaan hebben op een moment dat er grote paniek was in mondkapjesland."

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van dinsdag 12 oktober. Je kunt ook deze hele uitzending van Jinek terugkijken via Gids.tv.

<em>Jinek</em>: Youp van 't Hek &amp; Peter Plasman willen <em>Sywert van Lienden</em> voor het gerecht slepen Peter Plasman en Youp van 't Hek hebben de handen ineengeslagen in hun jacht op de miljoenen van de gevallen opiniemaker Sywert van Lienden, die hij en zijn twee zakelijke partners verdienden met de verkoop van mondkapjes aan de overheid. "We hebben maar één doel, en dat is dat het geld terugkomt in de staatskas. En als dat moet via een strafzaak, dan moet dat maar", aldus Plasman. "Het gaat niet om een tonnetje"De twee hebben daarvoor wel de aangifte nodig van een van de vrijwilligers, die Van Lienden destijds bijstonden. Op die manier kan de gang naar de rechter gemaakt worden. Waar Plasman aanwezig was in de studio van Jinek, liet Van 't Hek van zich horen in een video: "Als iets niet klopt en iets niet deugt dan moet je daar wat van zeggen. Dit gaat niet om een tonnetje, maar om 28 miljoen euro. Te verdelen onder drie jongens, die dat zeer bewust hebben gedaan. Die dat gedaan hebben op een moment dat er grote paniek was in mondkapjesland." Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van dinsdag 12 oktober. Je kunt ook deze hele uitzending van Jinek terugkijken via Gids.tv. Alle fragmenten uit deze uitzending Jinek: Antoinette Hertsenberg kritisch over Shambala en Giel Beelen Bekijk deze video » Jinek gemist? Hans Kazàn trad met zijn vrouw op in bejaardentehuizen Bekijk deze video » Jinek: Antoinette Hertsenberg vindt dat Lieke & Jetteke van Lexmond richting medische adviezen gaan in Moon Calendar Bekijk deze video »
TV :
Jinek: Youp van 't Hek & Peter Plasman willen Sywert van Lienden voor het gerecht slepen


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Jinek: Youp van 't Hek & Peter Plasman willen Sywert van Lienden voor het gerecht slepen of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV