Unieke beelden: Rumeysa Gelgi gekroond tot langste vrouw ter wereld

Unieke beelden: Rumeysa Gelgi gekroond tot langste vrouw ter wereld

Het Guinness Book of World Records heeft er weer een nieuw wereldrecord bij. De 24-jarige Turkse Rumeysa Gelgi is gisteren officieel gekroond tot de langste levende vrouw ter wereld. Rumeysa meet ruim 2,15 meter en heeft daarmee een plekje in het recordboek bemachtigd.

Lees verder onder de video.

Unieke beelden: <em>Rumeysa Gelgi</em> gekroond tot langste vrouw ter wereld Het Guinness Book of World Records heeft er weer een nieuw wereldrecord bij. De 24-jarige Turkse Rumeysa Gelgi is gisteren officieel gekroond tot de langste levende vrouw ter wereld. Rumeysa meet ruim 2,15 meter en heeft daarmee een plekje in het recordboek bemachtigd. Lees verder onder de video. Niet de langsteIn de officiële boeken is Rumeysa echter niet de langste vrouw. De grootste vrouw die ooit officieel werd opgemeten voor het Guinness Book of World Records is de Chinese Zeng Jinlian (1964-1982), met een lengte van ruim 2,46 meter. In het verleden is ook beweerd dat de Nederlandse Trijntje Keever (1616-1633) de langste vrouw ooit is (2,54 meter), maar haar lengte is nooit officieel bevestigd. Bekijk de reportage van Guinness Book of World Records over Rumeysa Gelgi hierboven. Bekijk ook Zien: Deze 20-jarige man verbreekt record voor langste tong in de wereld Bekijk deze video » Zien: 200 hardstyle-dj's zetten wereldrecord langste livestream neer Bekijk deze video »
Nieuws :
Unieke beelden: Rumeysa Gelgi gekroond tot langste vrouw ter wereld

Niet de langste
In de officiële boeken is Rumeysa echter niet de langste vrouw. De grootste vrouw die ooit officieel werd opgemeten voor het Guinness Book of World Records is de Chinese Zeng Jinlian (1964-1982), met een lengte van ruim 2,46 meter. In het verleden is ook beweerd dat de Nederlandse Trijntje Keever (1616-1633) de langste vrouw ooit is (2,54 meter), maar haar lengte is nooit officieel bevestigd.

Bekijk de reportage van Guinness Book of World Records over Rumeysa Gelgi hierboven.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Unieke beelden: Rumeysa Gelgi gekroond tot langste vrouw ter wereld of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV