In de voetsporen van de Wederopbouw gemist? Bekijk hier de hele uitzending

In de voetsporen van de Wederopbouw gemist? Bekijk hier de hele uitzending

In de voetsporen van de Wederopbouw gemist? Bekijk hier de hele uitzending De laatste aflevering van het programma In de voetsporen van de Wederopbouw gaat over de herwonnen welvaart in ons land na de Tweede Wereldoorlog. PropagandaDe Amerikanen willen dat Nederland veel propaganda maakt voor het Marshallplan, zodat ze aan het Amerikaanse Congres en volk kunnen laten zien dat de steun terecht is. VoorbeeldDe Nederlanders zijn de Amerikanen dankbaar. Amerika is een groot voorbeeld en alles wat uit Amerika komt, vinden we prachtig. Na jaren komt er een kleine loonsverhoging en stijgt de consumptie. EigenbelangToch ergert de verplichte dankbaarheid ons ook. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat de Amerikaanse hulp voor een groot deel eigenbelang is. In hoeverre was de Marshallhulp ook eigenbelang? En in welke mate heeft de hulp nou echt bijgedragen aan de Nederlandse wederopbouw. Zien: Mark Rutte over huilen bij Holocaustmonument zorgt voor woedende reacties Bekijk deze video » Op1 gemist? Philip Freriks groeide op na de Tweede Wereldoorlog: "Een harde tijd" Bekijk deze video » Video: corona-scepticus Maaike Boots maakt Joodse restauranteigenaar uit voor "nazi" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

De laatste aflevering van het programma In de voetsporen van de Wederopbouw gaat over de herwonnen welvaart in ons land na de Tweede Wereldoorlog.

Propaganda
De Amerikanen willen dat Nederland veel propaganda maakt voor het Marshallplan, zodat ze aan het Amerikaanse Congres en volk kunnen laten zien dat de steun terecht is.

Voorbeeld
De Nederlanders zijn de Amerikanen dankbaar. Amerika is een groot voorbeeld en alles wat uit Amerika komt, vinden we prachtig. Na jaren komt er een kleine loonsverhoging en stijgt de consumptie.

Eigenbelang
Toch ergert de verplichte dankbaarheid ons ook. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat de Amerikaanse hulp voor een groot deel eigenbelang is. In hoeverre was de Marshallhulp ook eigenbelang? En in welke mate heeft de hulp nou echt bijgedragen aan de Nederlandse wederopbouw.

Bekijk hier alle video's en artikelen van In de voetsporen van de wederopbouw

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op In de voetsporen van de Wederopbouw gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV