Reaction gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Reaction gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Reaction gemist? Bekijk hier de hele uitzending Filmmaker Kees Brouwer wordt gevolgd bij het ontstaan van zijn Reaction-beweging, waarbij ondernemers en ontwerpers zonder mens en milieu te schaden producten maken. OpboksenNederland kent talloze duurzame, sociale en lokale ondernemingen die moeten opboksen tegen grote winkelketens, die vol liggen met spullen waarvan we niet precies weten hoe, door wie, en onder welke omstandigheden ze zijn gemaakt. AndersReaction bestaat uit een verzameling ondernemers en ontwerpers die bewijzen dat het anders kan. Voor elk dagelijks product zijn alternatieven die niet ten koste gaan van mens en milieu. Door Reaction weet iedereen ze nu ook te vinden. Zonder voetafdrukDeze mensen leveren bijvoorbeeld truien die een leven lang meegaan, hazelnootpasta van Nederlandse bodem, jenever zonder voetafdruk, een fiets gemaakt van oude fietsen. De mensen achter deze producten vertellen allemaal een eigen verhaal. Video: Stel uit Eindhoven gaat in een volledig 3D-geprint huis wonen Bekijk deze video » Morgen in Pak de Macht: Je eet wekelijks een pinpas aan plastic Bekijk deze video » Zien: Geen plasticbakjes meer bij de snackbar door EU wegwerpplastic verbod Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Filmmaker Kees Brouwer wordt gevolgd bij het ontstaan van zijn Reaction-beweging, waarbij ondernemers en ontwerpers zonder mens en milieu te schaden producten maken.

Opboksen
Nederland kent talloze duurzame, sociale en lokale ondernemingen die moeten opboksen tegen grote winkelketens, die vol liggen met spullen waarvan we niet precies weten hoe, door wie, en onder welke omstandigheden ze zijn gemaakt.

Anders
Reaction bestaat uit een verzameling ondernemers en ontwerpers die bewijzen dat het anders kan. Voor elk dagelijks product zijn alternatieven die niet ten koste gaan van mens en milieu. Door Reaction weet iedereen ze nu ook te vinden.

Zonder voetafdruk
Deze mensen leveren bijvoorbeeld truien die een leven lang meegaan, hazelnootpasta van Nederlandse bodem, jenever zonder voetafdruk, een fiets gemaakt van oude fietsen. De mensen achter deze producten vertellen allemaal een eigen verhaal.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Reaction

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV