Zembla over verdwijnende muziekscholen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over verdwijnende muziekscholen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over verdwijnende muziekscholen gemist? Bekijk hier de hele uitzending Zembla onderzoekt deze week of de muziek in ons land nog toekomst heeft. Er is de afgelopen jaren veel bezuinigd en woorden van minister De Jonge in een corobadebat leidden tot grote verontwaardiging in de culturele sector. Dvd'tjeIn april zei De Jonge: "Je hoeft niet naar het theater, je kunt ook thuis gewoon een dvd'tje aanzetten." Volgens veel musici en theatermakers werd weer duidelijk hoe weinig waardering de politiek heeft voor cultuur. BezuinigingenVanaf 2011 hebben bezuinigingen ertoe geleid dat veel zelfstandige muziekscholen verdwijnen. De gevolgen daarvan zijn aanzienlijk. ToegankelijkheidNiet alleen voor de toegankelijkheid van het muziekonderwijs, maar ook voor de conservatoria en de orkesten in ons land. Zembla onderzoekt of de muziek hier nog toekomst heeft. Video: eerste beelden Chantals Pyjama Party, 30 oktober eerste aflevering Bekijk deze video » Matthijs gaat door gemist? Douwe Eisenga speelt grootste stijger Klassieke Top 4000 Bekijk deze video » Frits Spits dolblij met opmars Nederlandstalige muziek: "Waarom niet altijd gedaan?" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Zembla onderzoekt deze week of de muziek in ons land nog toekomst heeft. Er is de afgelopen jaren veel bezuinigd en woorden van minister De Jonge in een corobadebat leidden tot grote verontwaardiging in de culturele sector.

Dvd'tje
In april zei De Jonge: "Je hoeft niet naar het theater, je kunt ook thuis gewoon een dvd'tje aanzetten." Volgens veel musici en theatermakers werd weer duidelijk hoe weinig waardering de politiek heeft voor cultuur.

Bezuinigingen
Vanaf 2011 hebben bezuinigingen ertoe geleid dat veel zelfstandige muziekscholen verdwijnen. De gevolgen daarvan zijn aanzienlijk.

Toegankelijkheid
Niet alleen voor de toegankelijkheid van het muziekonderwijs, maar ook voor de conservatoria en de orkesten in ons land. Zembla onderzoekt of de muziek hier nog toekomst heeft.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zembla over verdwijnende muziekscholen gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV