Zien: Roemenië voert avondklok in voor niet-gevaccineerde inwoners

Zien: Roemenië voert avondklok in voor niet-gevaccineerde inwoners

In Roemenië keert met ingang van vandaag de avondklok terug. Niet-gevaccineerde inwoners mogen tussen 22:00 uur en 05:00 uur niet meer op straat zijn. Om het aantal besmettingen in te perken, sluit het land ook twee weken de scholen, daarnaast zijn feesten en bruiloften opnieuw verboden en moet op veel plaatsen weer verplicht een mondkapje gedragen worden.

Tekst gaat verder onder de video.

Zien: Roemenië voert <em>avondklok</em> in voor <em>niet-gevaccineerde</em> inwoners In Roemenië keert met ingang van vandaag de avondklok terug. Niet-gevaccineerde inwoners mogen tussen 22:00 uur en 05:00 uur niet meer op straat zijn. Om het aantal besmettingen in te perken, sluit het land ook twee weken de scholen, daarnaast zijn feesten en bruiloften opnieuw verboden en moet op veel plaatsen weer verplicht een mondkapje gedragen worden. Tekst gaat verder onder de video. RecordhoogteRoemenië heeft de op een na laagste vaccinatiegraad van alle EU-landen. Slechts 30 procent van de bevolking is volledig gevaccineerd. Het aantal nieuwe coronabesmettingen heeft in de maand oktober een recordhoogte bereikt in Roemenië, net als het aantal mensen dat overleden is aan COVID-19. Iedere vijf minuten sterft iemand in Roemenië door het coronavirus. Bekijk de video van DW News hierboven. Bekijk ook Pouw-Verweij haalt uit naar Baudet: 'Vaccin is géén experimentele gentherapie' Bekijk deze video » Johan Derksen over positief geteste Weghorst: "Nooit meer selecteren voor Oranje" Bekijk deze video » Video: vaccinatiegraad in Portugal stijgt naar 91%, kan Nederland dat ook halen? Bekijk deze video »
Nieuws :
Zien: Roemenië voert avondklok in voor niet-gevaccineerde inwoners

Recordhoogte
Roemenië heeft de op een na laagste vaccinatiegraad van alle EU-landen. Slechts 30 procent van de bevolking is volledig gevaccineerd. Het aantal nieuwe coronabesmettingen heeft in de maand oktober een recordhoogte bereikt in Roemenië, net als het aantal mensen dat overleden is aan COVID-19. Iedere vijf minuten sterft iemand in Roemenië door het coronavirus.

Bekijk de video van DW News hierboven.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zien: Roemenië voert avondklok in voor niet-gevaccineerde inwoners of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV