Zembla over orka Morgan gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over orka Morgan gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over orka Morgan gemist? Bekijk hier de hele uitzending In een tweedelige aflevering van Zembla onderzoekt het programma deze en volgende week donderdag hoe het met orka Morgan gaat en hoe de toekomst van dolfinaria zal zijn. OpgevangenIn juni 2010 verdwaalt een jonge orka in de Waddenzee. Ze wordt opgevangen in het dolfinarium Harderwijk, waar ze haar Morgan noemen. StrijdZe sterkt aan en een hevige strijd breekt los tussen de overheid, het dolfinarium en dierenactivisten. Moet Morgan weer terug naar de vrije zee of is ze beter af in een dolfinarium? ExporterenVoormalig staatssecretaris Henk Bleker besluit om Morgan te exporteren naar Loro Parque, een dierenpark op Tenerife met dagelijkse orkashows. BeslissingNu, tien jaar later, zoekt Zembla haar daar op. Nam de Nederlandse overheid de juiste beslissing? Zembla onderzoekt het leven van Morgan en de toekomst van dolfinaria. Zondag met Lubach gemist? Gedoe over het Dolfinarium in Hardewijk Bekijk deze video » Is het einde nabij voor het Dolfinarium in Harderwijk? (video) Bekijk deze video » Video: unieke geboorte pijlstaartrog in het Dolfinarium Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In een tweedelige aflevering van Zembla onderzoekt het programma deze en volgende week donderdag hoe het met orka Morgan gaat en hoe de toekomst van dolfinaria zal zijn.

Opgevangen
In juni 2010 verdwaalt een jonge orka in de Waddenzee. Ze wordt opgevangen in het dolfinarium Harderwijk, waar ze haar Morgan noemen.

Strijd
Ze sterkt aan en een hevige strijd breekt los tussen de overheid, het dolfinarium en dierenactivisten. Moet Morgan weer terug naar de vrije zee of is ze beter af in een dolfinarium?

Exporteren
Voormalig staatssecretaris Henk Bleker besluit om Morgan te exporteren naar Loro Parque, een dierenpark op Tenerife met dagelijkse orkashows.

Beslissing
Nu, tien jaar later, zoekt Zembla haar daar op. Nam de Nederlandse overheid de juiste beslissing? Zembla onderzoekt het leven van Morgan en de toekomst van dolfinaria.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zembla over orka Morgan gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV