2Doc: Tegenwind - Het Verdriet van de Veenkoloniën gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Tegenwind - Het Verdriet van de Veenkoloniën gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Tegenwind - Het Verdriet van de Veenkoloniën gemist? Bekijk hier de hele uitzending De komst van een mega windturbinepark in de veenkoloniën in Groningen en Drenthe) drijft mensen uit elkaar waar ze eerder in harmonie samenleefden. De meer dan tweehonderd meter hoge turbines veroorzaken een tragedie. LudiekDeze documentaire volgt mensen die de afgelopen tien jaar een belangrijke rol speelden in de strijd tegen deze windparken. Een strijd die ludiek begint, maar grimmig en hard eindigt in ondergronds verzet. SporenTwee prominente woordvoerders worden opgepakt. Een van hen zit maanden vast in voorarrest. Het laat diepe sporen na in de gemeenschap: hoe goedwillende burgers hun vertrouwen verliezen in de overheid en naar 'de buitenkanten van het denken' worden gedreven als ze zich niet gehoord en gezien voelen.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

De komst van een mega windturbinepark in de veenkoloniën in Groningen en Drenthe) drijft mensen uit elkaar waar ze eerder in harmonie samenleefden. De meer dan tweehonderd meter hoge turbines veroorzaken een tragedie.

Ludiek
Deze documentaire volgt mensen die de afgelopen tien jaar een belangrijke rol speelden in de strijd tegen deze windparken. Een strijd die ludiek begint, maar grimmig en hard eindigt in ondergronds verzet.

Sporen
Twee prominente woordvoerders worden opgepakt. Een van hen zit maanden vast in voorarrest. Het laat diepe sporen na in de gemeenschap: hoe goedwillende burgers hun vertrouwen verliezen in de overheid en naar 'de buitenkanten van het denken' worden gedreven als ze zich niet gehoord en gezien voelen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV