Marcel Levi bij Jinek: "Jaar geleden waren er 600 ic-patiënten en toen was er geen gedoe"

Marcel Levi bij Jinek: "Jaar geleden waren er 600 ic-patiënten en toen was er geen gedoe"

Marcel Levi liet donderdagavond wederom zijn licht schijnen op het snel oplopende aantal coronabesmettingen en de druk in de ziekenhuizen: "Er zijn op dit moment 330 intensive care-patiënten. Ik heb even opgezocht: op 11 november 2020, een jaar geleden, waren er 600 intensive care-patiënten. Twee keer zoveel. Dat was helemaal niet tijdens de piek."

'Groot capaciteitsprobleem'
Maar toch lijkt het land nu weer helemaal in paniek en wordt er weer een lockdown aangekondigd. Hoe zat dat vorig jaar dan: "Dat aantal was toen helemaal niet zo'n gedoe en toen waren er helemaal geen spoedvergaderingen in Den Haag." Wat wil Levi hiermee dan aangeven? "De druk in de ziekenhuizen is enorm, maar niet perse alleen door corona. We hebben gewoon een heel groot capaciteitsprobleem."

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van donderdag 11 november. Je kunt ook deze hele uitzending van Jinek terugkijken bij Gids.tv.

Marcel Levi bij <em>Jinek</em>: &quot;Jaar geleden waren er 600 ic-patiënten en toen was er geen gedoe&quot; Marcel Levi liet donderdagavond wederom zijn licht schijnen op het snel oplopende aantal coronabesmettingen en de druk in de ziekenhuizen: "Er zijn op dit moment 330 intensive care-patiënten. Ik heb even opgezocht: op 11 november 2020, een jaar geleden, waren er 600 intensive care-patiënten. Twee keer zoveel. Dat was helemaal niet tijdens de piek." 'Groot capaciteitsprobleem'Maar toch lijkt het land nu weer helemaal in paniek en wordt er weer een lockdown aangekondigd. Hoe zat dat vorig jaar dan: "Dat aantal was toen helemaal niet zo'n gedoe en toen waren er helemaal geen spoedvergaderingen in Den Haag." Wat wil Levi hiermee dan aangeven? "De druk in de ziekenhuizen is enorm, maar niet perse alleen door corona. We hebben gewoon een heel groot capaciteitsprobleem." Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van donderdag 11 november. Je kunt ook deze hele uitzending van Jinek terugkijken bij Gids.tv.
TV :
Marcel Levi bij Jinek: "Jaar geleden waren er 600 ic-patiënten en toen was er geen gedoe"Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV