2Doc IDFA Primeur: Lessons for Luca gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc IDFA Primeur: Lessons for Luca gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc IDFA Primeur: Lessons for Luca gemist? Bekijk hier de hele uitzending In Amsterdam wordt momenteel het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) gehouden, en dat gaat zoals elk jaar gepaard met enkele premières op NPO 2. Vanavond is het de beurt aan Lessons for Luca. CubaHoe vrij ben je in een ideologisch land als Cuba? Filmmaker Salvador Gieling bezoekt zijn schoonfamilie, die gebukt gaat onder de ongeschreven wetten en regels van het land. De indringende familiesaga vertelt hoe een persoonlijk verhaal van een Cubaanse familie onlosmakelijk verweven is met de grotere geschiedenis van het communistische land. FestivalDeze film was al te zien op het filmfestival in Amsterdam. IDFA is het grootste documentaire-filmfestival ter wereld en jaarlijks reizen duizenden mensen af naar onze hoofdstad om het bij te wonen. Dat gaat ook dit jaar weer wat anders door de coronapandemie, maar dat mag de pret niet drukken.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In Amsterdam wordt momenteel het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) gehouden, en dat gaat zoals elk jaar gepaard met enkele premières op NPO 2. Vanavond is het de beurt aan Lessons for Luca.

Cuba
Hoe vrij ben je in een ideologisch land als Cuba? Filmmaker Salvador Gieling bezoekt zijn schoonfamilie, die gebukt gaat onder de ongeschreven wetten en regels van het land. De indringende familiesaga vertelt hoe een persoonlijk verhaal van een Cubaanse familie onlosmakelijk verweven is met de grotere geschiedenis van het communistische land.

Festival
Deze film was al te zien op het filmfestival in Amsterdam. IDFA is het grootste documentaire-filmfestival ter wereld en jaarlijks reizen duizenden mensen af naar onze hoofdstad om het bij te wonen. Dat gaat ook dit jaar weer wat anders door de coronapandemie, maar dat mag de pret niet drukken.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op 2Doc IDFA Primeur: Lessons for Luca gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV