Tussen Kunst en Kitsch aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Tussen Kunst en Kitsch aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Tussen Kunst en Kitsch aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Tv-klassieker Tussen kunst en kitsch is vanaf vanavond weer terug met een reeks nieuwe afleveringen, wekelijks om 20:35 uur te zien op NPO 1. In de eerste aflevering strijken we neer in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Rolls RoyceExpert Rob Driessen taxeert in het Noordbrabants Museum een radiatorornament. Men maakte dure auto's hiermee extra opvallend. Heel beroemd is het radiatorornament van Rolls Royce: the spirit of ecstasy, een gevleugelde vrouwenfiguur die voorover buigt tegen de wind in. BangDit beeldje van Gustave Poitvin is duidelijk een knipoog naar Rolls Royce - hier doet de gevleugelde nymf de handen voor haar ogen, alsof ze bang is voor de snelheid. De titel Vertige de la Vitesse betekent snelheidsvrees. Het hoort niet bij een specifiek automerk, maar is zeer geliefd bij verzamelaars.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Tv-klassieker Tussen kunst en kitsch is vanaf vanavond weer terug met een reeks nieuwe afleveringen, wekelijks om 20:35 uur te zien op NPO 1. In de eerste aflevering strijken we neer in het Noordbrabants Museum in Den Bosch.

Rolls Royce
Expert Rob Driessen taxeert in het Noordbrabants Museum een radiatorornament. Men maakte dure auto's hiermee extra opvallend. Heel beroemd is het radiatorornament van Rolls Royce: the spirit of ecstasy, een gevleugelde vrouwenfiguur die voorover buigt tegen de wind in.

Bang
Dit beeldje van Gustave Poitvin is duidelijk een knipoog naar Rolls Royce - hier doet de gevleugelde nymf de handen voor haar ogen, alsof ze bang is voor de snelheid. De titel Vertige de la Vitesse betekent snelheidsvrees. Het hoort niet bij een specifiek automerk, maar is zeer geliefd bij verzamelaars.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Tussen kunst en kitsch

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Tussen Kunst en Kitsch aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV