Andere Tijden over Verklaring van Wezep gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden over Verklaring van Wezep gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden over Verklaring van Wezep gemist? Bekijk hier de hele uitzending In een nieuwe aflevering van Andere Tijden, vanavond om 22:15 uur te zien op NPO 2, gaan we terug naar de jaren vlak na de oorlog. Nederland likt de wonden en 'foute' landgenoten moeten op de blaren zitten. BoodschapOp 13 juli 1947 is in de kerken van Nederland, protestants en katholiek, een bijzondere boodschap te horen. Zo'n dertig vooraanstaande NSB'ers erkennen schuld voor hun oorlogsverleden en vragen om vergeving en verzoening: de Verklaring van Wezep. Een opmerkelijk initiatief zo kort na de oorlog. VerzoenenHet is een poging van de Kerken in Nederland en een oud-top-NSB'er om fout en goed Nederland na de oorlog met elkaar te verzoenen. Hoofdpersoon: Carel Huygen, die negentig jaar geleden enthousiast lid wordt van de dan net opgerichte NSB. Hij schopt het tot secretaris-generaal van de partij, de rechterhand van Mussert. Na de oorlog komt hij tot inkeer.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In een nieuwe aflevering van Andere Tijden, vanavond om 22:15 uur te zien op NPO 2, gaan we terug naar de jaren vlak na de oorlog. Nederland likt de wonden en 'foute' landgenoten moeten op de blaren zitten.

Boodschap
Op 13 juli 1947 is in de kerken van Nederland, protestants en katholiek, een bijzondere boodschap te horen. Zo'n dertig vooraanstaande NSB'ers erkennen schuld voor hun oorlogsverleden en vragen om vergeving en verzoening: de Verklaring van Wezep. Een opmerkelijk initiatief zo kort na de oorlog.

Verzoenen
Het is een poging van de Kerken in Nederland en een oud-top-NSB'er om fout en goed Nederland na de oorlog met elkaar te verzoenen. Hoofdpersoon: Carel Huygen, die negentig jaar geleden enthousiast lid wordt van de dan net opgerichte NSB. Hij schopt het tot secretaris-generaal van de partij, de rechterhand van Mussert. Na de oorlog komt hij tot inkeer.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Andere Tijden

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden over Verklaring van Wezep gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV