Docu Gorbachev. Heaven gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Gorbachev. Heaven gemist? Bekijk hier de hele uitzending
IDFA-docu: Gorbachev. Heaven

Docu Gorbachev. Heaven gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond is er om 22:45 uur weer een gloednieuwe documentaire te zien op NPO 2, die in première ging op het International Documentary Filmfestival Amsterdam: Gorbachev. Heaven. Sovjet-UnieDe documentaire schetst een intiem portret van Michael Gorbatsjov, de voormalige leider van de Sovjet-Unie. Gorbatsjov probeerde in de jaren tachtig de communistische partij te hervormen door middel van glasnost (openheid) en perestrojka (economische intensivering). Het leidde uiteindelijk tot het einde van de Koude Oorlog en het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. GrapjesIn de documentaire Gorbachev. Heaven bezoekt de Russische filmmaker Vitaly Mansky de inmiddels 90-jarige oud-leider van de Sovjet-Unie in diens villa, even buiten Moskou. Samen blikken ze terug op zijn leven. Grapjes of plotseling opborrelende gedichten houden de terugblikken op politieke keuzes luchtig en melancholisch.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Vanavond is er om 22:45 uur weer een gloednieuwe documentaire te zien op NPO 2, die in première ging op het International Documentary Filmfestival Amsterdam: Gorbachev. Heaven.

Sovjet-Unie
De documentaire schetst een intiem portret van Michael Gorbatsjov, de voormalige leider van de Sovjet-Unie. Gorbatsjov probeerde in de jaren tachtig de communistische partij te hervormen door middel van glasnost (openheid) en perestrojka (economische intensivering). Het leidde uiteindelijk tot het einde van de Koude Oorlog en het uiteenvallen van de Sovjet-Unie.

Grapjes
In de documentaire Gorbachev. Heaven bezoekt de Russische filmmaker Vitaly Mansky de inmiddels 90-jarige oud-leider van de Sovjet-Unie in diens villa, even buiten Moskou. Samen blikken ze terug op zijn leven. Grapjes of plotseling opborrelende gedichten houden de terugblikken op politieke keuzes luchtig en melancholisch.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu Gorbachev. Heaven gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV