Koude Oorlog aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Koude Oorlog aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Koude Oorlog aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het team van Andere Tijden heeft de afgelopen tijd gewerkt aan een gloednieuwe geschiedenisserie over de Koude Oorlog. Het resultaat, simpelweg Koude Oorlog genoemd, is vanaf vanavond wekelijks rond 22:15 uur te zien op NPO 2. IJzeren GordijnDzsingisz Gabor is geboren in Hongarije, Hans Renner in Tsjechoslowakije. Het leven achter Het IJzeren Gordijn valt ze zwaar. Voor Gabor is het neerslaan van de Hongaarse Opstand (1956) het breekpunt, voor Renner het neerslaan van de Praagse Lente (1968). Met pijn in het hart ontvluchten ze hun vaderland. Rigoureus besluitDe 18-jarige Nederlandse Jannie Niehot besluit in 1970 bij haar vriend in de DDR te gaan wonen, maar dat gaat niet vanzelf. Eerst wordt ze volledig gescreend door de staat. Ook in haar nieuwe leven merkt Jannie dat ze moet oppassen met wat ze zegt en doet. Je buren kunnen je verklikkers zijn. Dan nemen zij en haar man een rigoureus besluit.
Uitzending :
Koude Oorlog aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Het team van Andere Tijden heeft de afgelopen tijd gewerkt aan een gloednieuwe geschiedenisserie over de Koude Oorlog. Het resultaat, simpelweg Koude Oorlog genoemd, is vanaf vanavond wekelijks rond 22:15 uur te zien op NPO 2.

IJzeren Gordijn
Dzsingisz Gabor is geboren in Hongarije, Hans Renner in Tsjechoslowakije. Het leven achter Het IJzeren Gordijn valt ze zwaar. Voor Gabor is het neerslaan van de Hongaarse Opstand (1956) het breekpunt, voor Renner het neerslaan van de Praagse Lente (1968). Met pijn in het hart ontvluchten ze hun vaderland.

Rigoureus besluit
De 18-jarige Nederlandse Jannie Niehot besluit in 1970 bij haar vriend in de DDR te gaan wonen, maar dat gaat niet vanzelf. Eerst wordt ze volledig gescreend door de staat. Ook in haar nieuwe leven merkt Jannie dat ze moet oppassen met wat ze zegt en doet. Je buren kunnen je verklikkers zijn. Dan nemen zij en haar man een rigoureus besluit.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Koude Oorlog aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV