Zuid-Afrikaanse arts Angelique Coetzee: 'Omikron levert milde klachten op, niet gevaarlijker dan Delta' (video)

Zuid-Afrikaanse arts Angelique Coetzee: 'Omikron levert milde klachten op, niet gevaarlijker dan Delta' (video)

De hele wereld was afgelopen vrijdag ineens in de ban van de nieuwe variant van het coronavirus: Omikron genaamd. Het nieuws leverde direct de nodige hysterie en angst op, met zelfs een kleine beurscrash tot gevolg. Maar is het wel zo'n gevaarlijke mutatie of maakt de media het groter dan het is? Angelique Coetzee, de Zuid-Afrikaanse arts die de variant als eerste opmerkt, tempert de gemoederen enigszins: "Het levert milde klachten op."

'Niet besmettelijker dan Delta-variant'
Ze maakt daarbij wel de kanttekening dat we over een tot twee weken pas exact weten hoe gevaarlijk de variant is, maar dat Omikron niet besmettelijker is dan de Delta-variant. En hoe zit het met de werking van de bestaande coronavaccins tegen deze mutatie? Dat zie je hieronder, in het fragment van Good Morning Britain.

Zuid-Afrikaanse arts Angelique Coetzee: '<em>Omikron</em> levert milde klachten op, niet gevaarlijker dan Delta' (video) De hele wereld was afgelopen vrijdag ineens in de ban van de nieuwe variant van het coronavirus: Omikron genaamd. Het nieuws leverde direct de nodige hysterie en angst op, met zelfs een kleine beurscrash tot gevolg. Maar is het wel zo'n gevaarlijke mutatie of maakt de media het groter dan het is? Angelique Coetzee, de Zuid-Afrikaanse arts die de variant als eerste opmerkt, tempert de gemoederen enigszins: "Het levert milde klachten op." 'Niet besmettelijker dan Delta-variant'Ze maakt daarbij wel de kanttekening dat we over een tot twee weken pas exact weten hoe gevaarlijk de variant is, maar dat Omikron niet besmettelijker is dan de Delta-variant. En hoe zit het met de werking van de bestaande coronavaccins tegen deze mutatie? Dat zie je hieronder, in het fragment van Good Morning Britain. Bekijk ook Video: hoe gevaarlijk is nieuwe coronavariant uit Zuid-Afrika? Bekijk deze video » Marc van Ranst stelt ons gerust over omikron-variant: "Weinig symptomen in Zuid-Afrika" Bekijk deze video »
Nieuws :
Zuid-Afrikaanse arts Angelique Coetzee: 'Omikron levert milde klachten op, niet gevaarlijker dan Delta' (video)


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zuid-Afrikaanse arts Angelique Coetzee: 'Omikron levert milde klachten op, niet gevaarlijker dan Delta' (video) of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV