Docu Gershwin - De klassieke Amerikaan gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Gershwin - De klassieke Amerikaan gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Gershwin - De klassieke Amerikaan gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond is om 23:35 uur op NPO 2 een documentaire te zien over George Gershwin, de Amerikaanse componist van klassiekers als Rhapsody in Blue en Porgy and Bess. Herkenbare muziekHet succes van componist George Gershwin (1989-1937) kan gezien worden als typisch Amerikaans. Hij creëerde begin 20ste eeuw vernieuwende en toch herkenbare muziek die op maat gemaakt leek voor het nog jonge land, gebaseerd op invloeden uit verschillende Europese culturen. TijdloosDe muziek van Gershwin is tot op de dag van vandaag tijdloos. Nog altijd maken 'Rhapsody in Blue', 'Concert in F.' en de 'Cuban Overture' deel uit van het repertoire van veel grote, internationale orkesten.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Vanavond is om 23:35 uur op NPO 2 een documentaire te zien over George Gershwin, de Amerikaanse componist van klassiekers als Rhapsody in Blue en Porgy and Bess.

Herkenbare muziek
Het succes van componist George Gershwin (1989-1937) kan gezien worden als typisch Amerikaans. Hij creëerde begin 20ste eeuw vernieuwende en toch herkenbare muziek die op maat gemaakt leek voor het nog jonge land, gebaseerd op invloeden uit verschillende Europese culturen.

Tijdloos
De muziek van Gershwin is tot op de dag van vandaag tijdloos. Nog altijd maken 'Rhapsody in Blue', 'Concert in F.' en de 'Cuban Overture' deel uit van het repertoire van veel grote, internationale orkesten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docu Gershwin - De klassieke Amerikaan gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV