Onterechte vaccinatietwijfels: hoe weten we wat de vaccin-bijwerkingen zijn? (video)

Onterechte vaccinatietwijfels: hoe weten we wat de vaccin-bijwerkingen zijn? (video)

Onterechte <em>vaccinatietwijfels</em>: hoe weten we wat de vaccin-bijwerkingen zijn? (video) Sinds het zetten van de eerste coronaprik zijn er bijna 170.000 vermoedens van bijwerkingen gemeld bij het bijwerkingenmeldpunt Lareb. Maar dat een bijwerking wordt gemeld, wil niet zeggen dat die ook echt door het vaccin komt. Toch zijn die gemelde bijwerkingen voor een grote groep ongevaccineerden nog altijd de belangrijkste reden om zo'n prik niet te nemen. Hoe zit het nou met die bijwerkingen? Wat weten we er wel en niet van? En klopt het wel dat we na jaren nog (langetermijn)effecten kunnen verwachten? De NOS zocht het uit. Bekijk de video van NOS Explainer hierboven. Bekijk ook Jinek: vaccinweigeraar Sylvia lag in coma na coronabesmetting, 'Ga maar afscheid nemen zeiden ze' Bekijk deze video » Paul Jansen over nieuwe coronavariant: ''Stronteigenwijze anti-vaxxers zijn verantwoordelijk'' Bekijk deze video » Op1: moet er voor de Omikron-variant een nieuw vaccin worden ontwikkeld? Bekijk deze video »
Nieuws :
Onterechte vaccinatietwijfels: hoe weten we wat de vaccin-bijwerkingen zijn? (video)

Sinds het zetten van de eerste coronaprik zijn er bijna 170.000 vermoedens van bijwerkingen gemeld bij het bijwerkingenmeldpunt Lareb. Maar dat een bijwerking wordt gemeld, wil niet zeggen dat die ook echt door het vaccin komt. Toch zijn die gemelde bijwerkingen voor een grote groep ongevaccineerden nog altijd de belangrijkste reden om zo'n prik niet te nemen. Hoe zit het nou met die bijwerkingen? Wat weten we er wel en niet van? En klopt het wel dat we na jaren nog (langetermijn)effecten kunnen verwachten? De NOS zocht het uit.

Bekijk de video van NOS Explainer hierboven.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Onterechte vaccinatietwijfels: hoe weten we wat de vaccin-bijwerkingen zijn? (video) of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV