Special Amalia 18 jaar gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Special Amalia 18 jaar gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Special Amalia 18 jaar gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vandaag is kroonprinses Amalia achttien jaar geworden. In deze special geeft Dionne Stax een kijkje in het leven van onze toekomstige koningin. PlichtEen belangrijke plicht die bij het volwassen zijn van Amalia komt kijken is dat zij automatisch koningin wordt, mocht haar vader Willem Alexander onverhoopt komen te overlijden. ExpertsDionne Stax loopt door het leven van Amalia en spreekt met experts op het gebied van de Nederlandse monarchie, staatkunde en de Europese royalty om erachter te komen wat voor een koningin Amalia wordt. En hoe bereidt ze zich daar zo goed mogelijk op voor? WassenaarMet koningshuiskenner en journalist Rick Evers loopt Dionne door Wassenaar en Den Haag, plaatsen waar Amalia een groot en belangrijk deel van haar jeugd doorbracht. SmaakBij couturier Edouard Vermeulen van Modehuis Natan in Brussel wordt duidelijk dat Amalia als jong meisje al een uitgesproken smaak heeft. Peter Rehwinkel, staatsrechtkenner en schrijver van het boek over Amalia, vertelt wat de rol als troonopvolger precies inhoudt en hoe het zit met de toelage die Amalia heeft teruggegeven. Prinses Amalia is fan van René Karst: "Het zijn dus heel normale mensen" (video) Bekijk deze video » Video: prinses Beatrix heeft een papegaai en zijn naam is Lingo Bekijk deze video » Video: zo reageerde prinses Amalia als klein meisje op media-aandacht Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Vandaag is kroonprinses Amalia achttien jaar geworden. In deze special geeft Dionne Stax een kijkje in het leven van onze toekomstige koningin.

Plicht
Een belangrijke plicht die bij het volwassen zijn van Amalia komt kijken is dat zij automatisch koningin wordt, mocht haar vader Willem Alexander onverhoopt komen te overlijden.

Experts
Dionne Stax loopt door het leven van Amalia en spreekt met experts op het gebied van de Nederlandse monarchie, staatkunde en de Europese royalty om erachter te komen wat voor een koningin Amalia wordt. En hoe bereidt ze zich daar zo goed mogelijk op voor?

Wassenaar
Met koningshuiskenner en journalist Rick Evers loopt Dionne door Wassenaar en Den Haag, plaatsen waar Amalia een groot en belangrijk deel van haar jeugd doorbracht.

Smaak
Bij couturier Edouard Vermeulen van Modehuis Natan in Brussel wordt duidelijk dat Amalia als jong meisje al een uitgesproken smaak heeft. Peter Rehwinkel, staatsrechtkenner en schrijver van het boek over Amalia, vertelt wat de rol als troonopvolger precies inhoudt en hoe het zit met de toelage die Amalia heeft teruggegeven.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Special Amalia 18 jaar gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV