Andere Tijden over strijd om gas gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden over strijd om gas gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden over strijd om gas gemist? Bekijk hier de hele uitzending Andere Tijden blikt deze week terug op de strijd om het gas in Nederland. WelvaartDolblij is Nederland begin jaren 60 met de vondst van het Groningse gas. Meer dan in welke land ook worden huizen aangesloten op het gas, het brengt Nederland welvaart. RussischMaar ooit is het gas op, en wat dan? Staatsbedrijf Gasunie verzint een list. In plaats van Gronings gas gaat Nederland Russisch gas transporteren. En dus wordt in de jaren 90 onderhandeld met het Russische bedrijf Gazprom. TentoonstellingNa de eeuwwisseling begint het Russische gas te stromen. Om dat te vieren organiseert het nieuwe Groninger Museum een tentoonstelling van de Russische Rembrandt. Het lijkt een briljant plan, van producent naar handelaar, maar is dat ook zo? Heftig verhaal Ali B bij Jinek: zijn vader doodde hem bijna door gas aan te laten staan Bekijk deze video » Derk Sauer in Khalid & Sophie: "Gesloten gaskraan Rusland aan onszelf te danken" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Andere Tijden blikt deze week terug op de strijd om het gas in Nederland.

Welvaart
Dolblij is Nederland begin jaren 60 met de vondst van het Groningse gas. Meer dan in welke land ook worden huizen aangesloten op het gas, het brengt Nederland welvaart.

Russisch
Maar ooit is het gas op, en wat dan? Staatsbedrijf Gasunie verzint een list. In plaats van Gronings gas gaat Nederland Russisch gas transporteren. En dus wordt in de jaren 90 onderhandeld met het Russische bedrijf Gazprom.

Tentoonstelling
Na de eeuwwisseling begint het Russische gas te stromen. Om dat te vieren organiseert het nieuwe Groninger Museum een tentoonstelling van de Russische Rembrandt. Het lijkt een briljant plan, van producent naar handelaar, maar is dat ook zo?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Andere Tijden

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Andere Tijden over strijd om gas gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV