Docu De bellers gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu De bellers gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu De bellers gemist? Bekijk hier de hele uitzending De documentaire De bellers volgt het 'IC support team' dat Amsterdam UMC opzet tijdens de eerste coronagolf in 2020. Een team van artsen belt dagelijks met de families over de toestand van hun dierbaren die op de IC liggen. ZwaarFamilieleden mogen niet aanwezig zijn bij hun dierbaren, die voor hun leven vechten. De telefoongesprekken en de ongeruste stemmen aan de andere kant van de lijn maken voelbaar hoe zwaar het voor de achterblijvers is om het ziekteverloop op afstand te moeten meemaken. EmotioneelOok voor de artsen van het supportteam is het emotioneel. Nooit eerder hebben ze op zo'n intieme en intense wijze te maken gehad met familieleden van patiënten. Er ontstaan banden, de artsen proberen de families mentaal te ondersteunen en een luisterend oor te zijn. EenVandaag gemist? Achter de schermen bij Amsterdam UMC: "Het is nu al te druk" Bekijk deze video » Emotioneel moment in Talkshow M: docu De Bellers maakt indruk op gasten (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

De documentaire De bellers volgt het 'IC support team' dat Amsterdam UMC opzet tijdens de eerste coronagolf in 2020. Een team van artsen belt dagelijks met de families over de toestand van hun dierbaren die op de IC liggen.

Zwaar
Familieleden mogen niet aanwezig zijn bij hun dierbaren, die voor hun leven vechten. De telefoongesprekken en de ongeruste stemmen aan de andere kant van de lijn maken voelbaar hoe zwaar het voor de achterblijvers is om het ziekteverloop op afstand te moeten meemaken.

Emotioneel
Ook voor de artsen van het supportteam is het emotioneel. Nooit eerder hebben ze op zo'n intieme en intense wijze te maken gehad met familieleden van patiënten. Er ontstaan banden, de artsen proberen de families mentaal te ondersteunen en een luisterend oor te zijn.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Docu De bellers gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV