2Doc: Bewaarders gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Bewaarders gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Bewaarders gemist? Bekijk hier de hele uitzending In het nieuwe Justitieel Complex Zaanstad worden meer gedetineerden gehuisvest met minder personeel. Er wordt meer nadruk gelegd op de eigen verantwoordelijkheid van de gevangenen. Wat betekent dit voor hen en hun bewaarders? BijlmerbajesNa de sluiting van een aantal verouderde gevangenissen, zoals de Bijlmerbajes, verrijst in 2016 Justitieel Complex Zaanstad. De nieuwe, hypermoderne inrichting moet voor meer efficiëntie zorgen en meer gevangenen huisvesten waarvoor, in theorie, juist minder personeel nodig is. De inzet van slimme, computergestuurde technieken moet hierbij helpen. VerantwoordelijkheidOok de manier van werken is anders. Gedetineerden re-integreren al binnen de muren. Ze worden daarbij aangesproken op hun eigen verantwoordelijkheid en kunnen daar meer bewegingsvrijheid mee verdienen. AgressieAan het personeel de taak dit in goede banen te leiden. Wat doet deze grotere zelfredzaamheid met de gevangenen? Wat betekent de nieuwe werkwijze voor de bewaarders die al dagelijks te maken hebben met agressie, manipulatie en psychische stoornissen? Zien: Joran van der Sloot geeft unieke rondleiding in 'hel op aarde'-gevangenis Bekijk deze video » Ewout: Op Je 16e Al Achter De Tralies: ‘Ik ga hasj draaien met jou, Ewout’ Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In het nieuwe Justitieel Complex Zaanstad worden meer gedetineerden gehuisvest met minder personeel. Er wordt meer nadruk gelegd op de eigen verantwoordelijkheid van de gevangenen. Wat betekent dit voor hen en hun bewaarders?

Bijlmerbajes
Na de sluiting van een aantal verouderde gevangenissen, zoals de Bijlmerbajes, verrijst in 2016 Justitieel Complex Zaanstad. De nieuwe, hypermoderne inrichting moet voor meer efficiëntie zorgen en meer gevangenen huisvesten waarvoor, in theorie, juist minder personeel nodig is. De inzet van slimme, computergestuurde technieken moet hierbij helpen.

Verantwoordelijkheid
Ook de manier van werken is anders. Gedetineerden re-integreren al binnen de muren. Ze worden daarbij aangesproken op hun eigen verantwoordelijkheid en kunnen daar meer bewegingsvrijheid mee verdienen.

Agressie
Aan het personeel de taak dit in goede banen te leiden. Wat doet deze grotere zelfredzaamheid met de gevangenen? Wat betekent de nieuwe werkwijze voor de bewaarders die al dagelijks te maken hebben met agressie, manipulatie en psychische stoornissen?


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op 2Doc: Bewaarders gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV