The Great Polar Bear Feast

The Great Polar Bear Feast

The Great Polar Bear Feast Het bijzondere verhaal van een jaarlijkse bijeenkomst van ijsberen op de koude kust van Barter Island in Alaska, en wat dat betekent voor het kleine Inupiat-dorpje Kaktovik. SamenscholingElk jaar verzamelen zich ongeveer 80 ijsberen op de plek waar ze zich te goed doen aan de resten van walvissen die daar door jagers zijn achtergelaten. Zo'n samenscholing van ijsberen is hoogst bijzonder, omdat ijsberen bekendstaan als solitaire roofdieren die je zelden in groepsverband ziet. MekkaMaar in september wordt dit dorpje een mekka voor iedereen die ijsberen bestudeert. Wetenschappers en natuurfotografen trekken er dan naartoe om dit ongewone gedrag van de ijsberen te observeren. Onmogelijke keuzeDe documentaire volgt twee ijsbeermoeders en hun welpen. Terwijl om hen heen het ijs steeds verder smelt, komen ze voor een onmogelijk keuze te staan: bij de kust blijven, waar ze worden bedreigd door de mens, of een verschrikkelijk verre tocht naar het noorden maken, een reis die door de klimaatverandering nog langer is geworden, naar het ijs en de prooi die daar te vinden zijn.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Het bijzondere verhaal van een jaarlijkse bijeenkomst van ijsberen op de koude kust van Barter Island in Alaska, en wat dat betekent voor het kleine Inupiat-dorpje Kaktovik.

Samenscholing
Elk jaar verzamelen zich ongeveer 80 ijsberen op de plek waar ze zich te goed doen aan de resten van walvissen die daar door jagers zijn achtergelaten. Zo'n samenscholing van ijsberen is hoogst bijzonder, omdat ijsberen bekendstaan als solitaire roofdieren die je zelden in groepsverband ziet.

Mekka
Maar in september wordt dit dorpje een mekka voor iedereen die ijsberen bestudeert. Wetenschappers en natuurfotografen trekken er dan naartoe om dit ongewone gedrag van de ijsberen te observeren.

Onmogelijke keuze
De documentaire volgt twee ijsbeermoeders en hun welpen. Terwijl om hen heen het ijs steeds verder smelt, komen ze voor een onmogelijk keuze te staan: bij de kust blijven, waar ze worden bedreigd door de mens, of een verschrikkelijk verre tocht naar het noorden maken, een reis die door de klimaatverandering nog langer is geworden, naar het ijs en de prooi die daar te vinden zijn.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Natuur op 2: The Great Polar Bear Feast gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV