Persconferentie Mark Rutte en Ernst Kuipers: wat kunnen we verwachten?

Persconferentie Mark Rutte en Ernst Kuipers: wat kunnen we verwachten?

Het zal even wennen zijn: tijdens de coronapersconferentie van vrijdag 14 januari zal niet Hugo de Jonge, maar Ernst Kuipers aan de zijde van Mark Rutte staan. Gaat er een nieuwe corona-wind waaien onder het beleid van de kersverse minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport? "Het zou me niks verbazen als hij zijn eigen stempel gaat drukken op de beslissingen. Ik denk dat hij ook wel zal kijken naar met name de horeca, of dat niet wat soepeler kan", vertelt politiek analist Henri Kruithof.

Sneller versoepelingen dan iedereen denkt?
De besmettingen lopen, dankzij de omikron-variant, enorm snel op maar ondanks dat lopen de ziekenhuisopnames nog steeds terug: "Daar is Kuipers heel erg gevoelig voor. Als die ziekenhuisopnamen inderdaad niet gaan toenemen dan denk ik dat er weleens veel sneller versoepelingen zouden kunnen komen dan iedereen nu denkt", aldus Kruithof. Bekijk het fragment van Goedemorgen Nederland hieronder.

Persconferentie Mark Rutte en <em>Ernst Kuipers</em>: wat kunnen we verwachten? Het zal even wennen zijn: tijdens de coronapersconferentie van vrijdag 14 januari zal niet Hugo de Jonge, maar Ernst Kuipers aan de zijde van Mark Rutte staan. Gaat er een nieuwe corona-wind waaien onder het beleid van de kersverse minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport? "Het zou me niks verbazen als hij zijn eigen stempel gaat drukken op de beslissingen. Ik denk dat hij ook wel zal kijken naar met name de horeca, of dat niet wat soepeler kan", vertelt politiek analist Henri Kruithof. Sneller versoepelingen dan iedereen denkt?De besmettingen lopen, dankzij de omikron-variant, enorm snel op maar ondanks dat lopen de ziekenhuisopnames nog steeds terug: "Daar is Kuipers heel erg gevoelig voor. Als die ziekenhuisopnamen inderdaad niet gaan toenemen dan denk ik dat er weleens veel sneller versoepelingen zouden kunnen komen dan iedereen nu denkt", aldus Kruithof. Bekijk het fragment van Goedemorgen Nederland hieronder. Bekijk ook Marcel Levi: 'Enorme pieken omikron in Engeland hebben weinig impact op ziekenhuisbezetting' Bekijk deze video » Diederik Gommers in Op1 over omikron: "Zestig-plussers niet volledig te beschermen" Bekijk deze video »
TV :
Persconferentie Mark Rutte en Ernst Kuipers: wat kunnen we verwachten?


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Persconferentie Mark Rutte en Ernst Kuipers: wat kunnen we verwachten? of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV