Docu Baas in eigen zak gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Baas in eigen zak gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Docu: Baas in eigen zak

Docu Baas in eigen zak gemist? Bekijk hier de hele uitzending Nu anticonceptie geregeld wordt door vrouwen, lijken mannen een zorgeloze seksuele vrijheid te ervaren. In werkelijkheid verliezen zij de autonomie over hun eigen zaad. FrustratieRegisseur Lynn Deen begon aan de documentaire door frustratie: waarom was de vrouw altijd degene die de last moet dragen die bij lust komt? Gaandeweg zag ze dat die luxepositie mannen eigenlijk in een gevaarlijke afhankelijkheidspositie plaatst. BemoeienZij hebben bij zowel de preventie als bij het afbreken van een zwangerschap vrijwel geen controle. Daarom moeten zij zich meer bemoeien met het voorkomen van een zwangerschap. Niet alleen voor vrouwen, maar vooral voor zichzelf. Bizar: "Ongeschikte moeders moeten onder dwang anticonceptie krijgen" (video) Bekijk deze video » De Vooravond gemist? De anticonceptiepil is een Nederlandse uitvinding Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Nu anticonceptie geregeld wordt door vrouwen, lijken mannen een zorgeloze seksuele vrijheid te ervaren. In werkelijkheid verliezen zij de autonomie over hun eigen zaad.

Frustratie
Regisseur Lynn Deen begon aan de documentaire door frustratie: waarom was de vrouw altijd degene die de last moet dragen die bij lust komt? Gaandeweg zag ze dat die luxepositie mannen eigenlijk in een gevaarlijke afhankelijkheidspositie plaatst.

Bemoeien
Zij hebben bij zowel de preventie als bij het afbreken van een zwangerschap vrijwel geen controle. Daarom moeten zij zich meer bemoeien met het voorkomen van een zwangerschap. Niet alleen voor vrouwen, maar vooral voor zichzelf.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Docu Baas in eigen zak gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV