Docu Sexy couture - De mode van Azzedine Alaïa gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Sexy couture - De mode van Azzedine Alaïa gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Docu Sexy couture - De mode van Azzedine Alaïa gemist? Bekijk hier de hele uitzending De van oorsprong Tunesische modeontwerper Azzedine Alaïa (1935-2017) volgde als jongeman een opleiding tot beeldhouwer. Zijn oog voor sculpturale vormen komt tot uitdrukking in de sexy en gestroomlijnde mode die hij ontwierp voor vrouwen. LievelingHet maakte hem tot de lieveling van de internationale modewereld, maar zelf was Alaïa ook tevreden met een eenvoudig leven en 'lunches van tomaten en olijfolie'. KlantenAzzedine Alaïa ontwikkelde al heel vroeg een passie voor mode. Hij vloog in 1956 naar Parijs en leerde zijn vak in de schaduw van prestigieuze klanten. Zijn groeiende bekendheid, zijn vrienden, in het bijzonder Thierry Mugler, zetten hem er toe zijn werk te presenteren in de vorm van een confectiecollectie. Tina TurnerAlaïa kleedde de popsterren van toen, van Grace Jones tot aan Tina Turner. In de jaren 2000 werd zijn mode verfijnder, diverser en hij vestigde zich definitief als een meester in couture. GeheimenDit portret onthult de geheimen van de ontwerper, die beeldhouwtechnieken toepast op zijn jurken. Hij bewees de wereld dat zijn vakmanschap een kunst was. Emily In Paris seizoen 2 vanaf 22 december bij Netflix: bekijk de trailer Bekijk deze video » Bekijk de teaser van Queer Eye seizoen 6, vanaf 31 december op Netflix Bekijk deze video » RTL Boulevard gemist? Nikkie Plessen: "Handschoenen maken comeback in modebeeld" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

De van oorsprong Tunesische modeontwerper Azzedine Alaïa (1935-2017) volgde als jongeman een opleiding tot beeldhouwer. Zijn oog voor sculpturale vormen komt tot uitdrukking in de sexy en gestroomlijnde mode die hij ontwierp voor vrouwen.

Lieveling
Het maakte hem tot de lieveling van de internationale modewereld, maar zelf was Alaïa ook tevreden met een eenvoudig leven en 'lunches van tomaten en olijfolie'.

Klanten
Azzedine Alaïa ontwikkelde al heel vroeg een passie voor mode. Hij vloog in 1956 naar Parijs en leerde zijn vak in de schaduw van prestigieuze klanten. Zijn groeiende bekendheid, zijn vrienden, in het bijzonder Thierry Mugler, zetten hem er toe zijn werk te presenteren in de vorm van een confectiecollectie.

Tina Turner
Alaïa kleedde de popsterren van toen, van Grace Jones tot aan Tina Turner. In de jaren 2000 werd zijn mode verfijnder, diverser en hij vestigde zich definitief als een meester in couture.

Geheimen
Dit portret onthult de geheimen van de ontwerper, die beeldhouwtechnieken toepast op zijn jurken. Hij bewees de wereld dat zijn vakmanschap een kunst was.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Docu Sexy couture - De mode van Azzedine Alaïa gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV