De zware jas van Beatrix aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De zware jas van Beatrix aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De zware jas van Beatrix aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanaf vanavond herhaalt NPO 2 het bijzondere programma De zware jas van Beatrix, waarin direct betrokkenen, vaak voor het eerst en tot in persoonlijke details, vertellen hoe Beatrix van het koningschap een baan maakte. Deze week vier dagen op rij rond 22.20 uur op NPO 2. Wankel beginVanaf het balkon van het Paleis op de Dam zag Beatrix bij haar inhuldiging een juichende menigte met daarachter de rookbommen van de krakers die slag leverden met de politie. Een wankel begin. Er was werk aan de winkel. Persoonlijke offersDe geïnterviewden geven een indringend en invoelbaar beeld van een vrouw die wilde verdienen wat haar door geboorte was toegevallen. Vrijwel in haar eentje en ten koste van persoonlijke offers. Maar won ze daarmee ook de harten van de Nederlanders? ActivistischIn deze eerste aflevering: de monarchie is in verval als gevolg van de Hofmans-affaire in de jaren 50 en de Lockheed-affaire uit 1976. Kroonprinses Beatrix is weerbaar, activistisch. Ze verzet zich tegen haar ouders en kiest een Duitser als echtgenoot. Ze wil het ambt serieuzer aanpakken. Bekijk hele interview prinses Beatrix met Jan Slagter: "Ik ben trots op Spierfonds" Bekijk deze video » Oma Beatrix: 'Amalia groeit op tot verstandig mens' (video) Bekijk deze video » Video: prinses Beatrix heeft een papegaai en zijn naam is Lingo Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

Vanaf vanavond herhaalt NPO 2 het bijzondere programma De zware jas van Beatrix, waarin direct betrokkenen, vaak voor het eerst en tot in persoonlijke details, vertellen hoe Beatrix van het koningschap een baan maakte. Deze week vier dagen op rij rond 22.20 uur op NPO 2.

Wankel begin
Vanaf het balkon van het Paleis op de Dam zag Beatrix bij haar inhuldiging een juichende menigte met daarachter de rookbommen van de krakers die slag leverden met de politie. Een wankel begin. Er was werk aan de winkel.

Persoonlijke offers
De geïnterviewden geven een indringend en invoelbaar beeld van een vrouw die wilde verdienen wat haar door geboorte was toegevallen. Vrijwel in haar eentje en ten koste van persoonlijke offers. Maar won ze daarmee ook de harten van de Nederlanders?

Activistisch
In deze eerste aflevering: de monarchie is in verval als gevolg van de Hofmans-affaire in de jaren 50 en de Lockheed-affaire uit 1976. Kroonprinses Beatrix is weerbaar, activistisch. Ze verzet zich tegen haar ouders en kiest een Duitser als echtgenoot. Ze wil het ambt serieuzer aanpakken.

Bekijk hier alle video's en artikelen van De zware jas van Beatrix

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op De zware jas van Beatrix aflevering 1 gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV