Op1 gemist? Dit weten we over de Joodse notaris die adres Anne Frank verraadde

Op1 gemist? Dit weten we over de Joodse notaris die adres Anne Frank verraadde

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 17 januari. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

Er is een vermoedelijk nieuwe dader die Anne Frank verraden heeft. Door moderne technieken komt na 6 jaar een eerder nauwelijks onderzochte theorie aan het licht: volgens het onderzoeksteam speelde een Joodse notaris uit lijfsbehoud het adres van het Achterhuis door aan de nazi's. Pieter van Twisk praat ons in Op1 bij over het motief van de dader.

Tekst gaat verder onder de video.

<em>Op1</em> gemist? Dit weten we over de <em>Joodse notaris</em> die adres <em>Anne Frank</em> verraadde Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 17 januari. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. Er is een vermoedelijk nieuwe dader die Anne Frank verraden heeft. Door moderne technieken komt na 6 jaar een eerder nauwelijks onderzochte theorie aan het licht: volgens het onderzoeksteam speelde een Joodse notaris uit lijfsbehoud het adres van het Achterhuis door aan de nazi's. Pieter van Twisk praat ons in Op1 bij over het motief van de dader. Tekst gaat verder onder de video. Motief daderHet zou gaan om een Amsterdamse notaris die onderduikadressen aan de Duitsers doorgaf, dit deed hij om zijn eigen veiligheid te garanderen. Pieter van Twisk vertelt dat definitief bewijs niet gevonden werd, maar volgens het team lijk het in ieder geval vader Otto Frank zelf de theorie serieus te hebben genomen. Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Op1 gemist? Dit weten we over de Joodse notaris die adres Anne Frank verraadde

Motief dader
Het zou gaan om een Amsterdamse notaris die onderduikadressen aan de Duitsers doorgaf, dit deed hij om zijn eigen veiligheid te garanderen. Pieter van Twisk vertelt dat definitief bewijs niet gevonden werd, maar volgens het team lijk het in ieder geval vader Otto Frank zelf de theorie serieus te hebben genomen.

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Op1 gemist? Dit weten we over de Joodse notaris die adres Anne Frank verraadde of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV