Tegenlicht over Silicon Valley gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Tegenlicht over Silicon Valley gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Tegenlicht over Silicon Valley gemist? Bekijk hier de hele uitzending In dit nieuwe seizoen van Tegenlicht gaat de zoektocht naar ontwikkelingen die de toekomst zullen bepalen verder. De uitzendingen worden afwisselend rond 22.15 en 20.20 uur op NPO 2 uitgezonden, om de maandag (en dus niet wekelijks). VergiftigdDe eerste aflevering heeft als titel 'Digitale Detox'. Wat is onze eigen verantwoordelijkheid voor het vergiftigde leefklimaat van de online samenleving? WonderenFilosoof Hans Schnitzler was al kritisch op Big Tech toen iedereen nog geloofde in de heilzame wonderen van Google en Facebook. Nu zelfs de grootste techno-optimisten moeten toegeven dat de macht van Silicon Valley gevaarlijk is voor onze maatschappij, is het tijd voor de volgende stap. MentaliteitHoe gaan we de macht van Big Tech inperken? Met alleen strengere regels gaan we het niet redden: onze eigen digitale mentaliteit moet broodnodig veranderen. Tegenlicht gemist? Thomas Piketty: ''Nederland is veel ongelijker dan we denken'' Bekijk deze video » Tegenlicht over retourpakketten gemist? Hele aflevering terugkijken Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste maand gratis. Klik hier.

In dit nieuwe seizoen van Tegenlicht gaat de zoektocht naar ontwikkelingen die de toekomst zullen bepalen verder. De uitzendingen worden afwisselend rond 22.15 en 20.20 uur op NPO 2 uitgezonden, om de maandag (en dus niet wekelijks).

Vergiftigd
De eerste aflevering heeft als titel 'Digitale Detox'. Wat is onze eigen verantwoordelijkheid voor het vergiftigde leefklimaat van de online samenleving?

Wonderen
Filosoof Hans Schnitzler was al kritisch op Big Tech toen iedereen nog geloofde in de heilzame wonderen van Google en Facebook. Nu zelfs de grootste techno-optimisten moeten toegeven dat de macht van Silicon Valley gevaarlijk is voor onze maatschappij, is het tijd voor de volgende stap.

Mentaliteit
Hoe gaan we de macht van Big Tech inperken? Met alleen strengere regels gaan we het niet redden: onze eigen digitale mentaliteit moet broodnodig veranderen.

Bekijk hier alle video's en artikelen van VPRO Tegenlicht

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Tegenlicht over Silicon Valley gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV