Zien: Irene Schouten wint goud op 3000 meter na sensationele race op Olympische Spelen

Zien: Irene Schouten wint goud op 3000 meter na sensationele race op Olympische Spelen

Lees hier hoe laat elke sport op de Olympische Winterspelen 2022 wordt uitgezonden.

Irene Schouten heeft Nederland het eerste goud op de Winterspelen in Peking bezorgd. Ze won de 3000 meter met een weergaloze race. Met haar tijd brak ze bovendien een Olympisch record.

Lees verder onder de video.

Zien: Irene Schouten wint goud op 3000 meter na sensationele race op <em>Olympische Spelen</em> Lees hier hoe laat elke sport op de Olympische Winterspelen 2022 wordt uitgezonden. Irene Schouten heeft Nederland het eerste goud op de Winterspelen in Peking bezorgd. Ze won de 3000 meter met een weergaloze race. Met haar tijd brak ze bovendien een Olympisch record. Lees verder onder de video. SpanningDe spanning was om te snijden. Irene Schouten was als allerlaatste aan de beurt tijdens de 3000 meter. Met een tijd van 3:56:93 liet ze de nummer twee en directe tegenstander Lollobrigida (3:58:06). De andere Nederlander, wereldkampioen Antoinette de Jong, behaalde slechts de achtste plaats. Bekijk de video van Eurosport Nederland hierboven. Bekijk ook Live stream shorttrack met o.a. 1.000 meter mannen en mixed relay Bekijk deze video » Video: eerste gouden medaille van Olympische Winterspelen 2022 is voor Noorwegen Bekijk deze video » Beau gemist? Hélène Hendriks over Olympische Winterspelen: 'Ik kijk er enorm naar uit' Bekijk deze video »
Olympische Spelen :
Zien: Irene Schouten wint goud op 3000 meter na sensationele race op Olympische Spelen

Spanning
De spanning was om te snijden. Irene Schouten was als allerlaatste aan de beurt tijdens de 3000 meter. Met een tijd van 3:56:93 liet ze de nummer twee en directe tegenstander Lollobrigida (3:58:06). De andere Nederlander, wereldkampioen Antoinette de Jong, behaalde slechts de achtste plaats.

Bekijk de video van Eurosport Nederland hierboven.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV